Last.fm jumissa jo ainakin kolmatta päivää

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Musiikin vallankumouksellinen sosiaalisen median verkkopalvelu Last.fm on ollut saavuttamattomissa poikkeuksellisen pitkään. Ylläpito ilmoitti ongelmista ensimmäisen kerran status-sivuillaan maanantaina. Omassa profiilissani ongelmat ovat näkyneet ainakin tiistaista lähtien hitautena, ”sivua ei löydy” -virheinä, ym. Jouduin tekemään Rollemaahankin pienen php-scriptin, joka tarkistaa jos Last.fm-palvelin ei vastaa ja tulostaa timeout-tapauksissa sivuston pohjan ”Viikon sisään kuunnelluimmat levyt” -kohtaan ”Last.fm ei vastaa” -ilmoituksen. Näin Rollemaa ei jää jumittamaan ja odottamaan Last.fm-palvelimen vastausta loputtomiin ja samalla kävijät tietävät missä mennään.

Last.fm ilmoitti perjantaina raudan pettäneen yhdestä datacenteristään. Sivusto ja radio toimii siis niillä käyttäjillä joiden kohdalla toimii cachettu nimipalvelin, mutta loput eivät saa minkäänlaista yhteyttä. Pari tuntia ensimmäisen ilmoituksen jälkeen Last.fm kertoo siirtäneensä muutamia palvelimia datacenteristä toiseen ja yrittää saada sivuston takaisin pystyyn niin pian kuin mahdollista. Seuraavaksi ongelmaksi tuli kuitenkin se että palvelimet rasittuivat siitä kun kaikki yrittivät päästä läpi yhtä aikaa.

Last.fm:llä ongelmia

Noin tunti sitten tänään ilmoitettiin että teknisesti kaikki palvelut on palautettu. Kapasiteetin rajun laskemisen takia monella käyttäjällä on silti vielä ongelmia sivuston ja radion kanssa. Last.fm:n ahkerilla työntekijöillä riittää kuitenkin kofeiinia ja ratkaisu on lähellä. Nyt vain odotellaan. Last.fm pahoittelee. Itse olen sen verran Last.fm-riippuvainen että kyllähän tuo kirpaisee, varsinkin näin viikonloppuna. Scrobbleja ei kuitenkaan Last.fm:n mukaan pitäisi kadota.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä