Kuulumisia websuunnittelurintamalta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Niin siinä vain kävi että kieltäydyin siitä minulle tarjotusta työkeikasta. Syitä oli monia. Ensinnäkin kieltäydyin jo viimeksi kysytystä projektista, joten ei olisi ollut reilua että olisin aloittanut tämän kun en aloittanut sitäkään. Taitaa olla jo kaksi vuotta siitä kun viimeksi tein yrityksille kotisivuja täysipäiväisesti. En usko että enää pääsisin niin hyvin vauhtiin sivujen teossa, varsinkaan nyt kun minulla ei ole kunnollista ohjelmistoa tai edes käyttöjärjestelmää. Pääkoneellani on ollut linux reilun vuoden ajan, eikä linuxilla kovin tehokkaasti tehdä laadukasta grafiikkaa – tosin on minulla tässä winellä mainiosti pyörivä Photoshop 7, mutta silti. Syinä olivat siis aika, perhe, innostus/kiinnostus, resurssit, yleinen fiilinki ja se että projektissa olisi käytetty cms:nä joomlaa, jonka omaksuminen veisi vielä oman aikansa…

Kuitenkin, ajatuksena on aloittaa yritystoiminta taas jossain vaiheessa. Oikeaa yritysyritystähän minulla ei koskaan ole ollut. Haku oli vireillä ja olin vähällä hankkia y-tunnuksen, kunnes lopetin hommat masennuksen, stressin ja elämäntilanteen takia. Päätin että jos joskus nämä hommat aloitan taas, en enää kitkuttele pienillä näytöillä ja tehottomilla koneilla ja vanhoilla ohjelmistoilla, vaan hankin ihan suoraan sen Macin isolla näytöllä ja asiaankuuluvilla ohjelmilla. Siis jos sitä päivää koskaan tulee.

Yksi syy oli myös tietenkin se että olen tällä hetkellä työtön ja sossu katsoo jokaisen pienenkin tulon siten että maksaa vähemmän tukea tai perii tukia takaisin. En tahdo ottaa sitä riskiä että saan vähemmän rahaa kuin mitä yleensä.

Aikaisempaan merkintääni viitaten, olen heivannut GQViewin ja aloittanut F-Spotin ominaisuuksiin tutustumisen. Huomasin että Flickr-lisäosa F-Spotissa on aivan loistava, sekä myöskin kevyet kuvanmuokkausominaisuudet. Sain jollain ihmeen taikatempulla päivitettyä F-Spotin uusimpaan kaiken sen häslingin jälkeen, joka johti jopa koneeni sammumiseen ja käyttöjärjestelmän umpisolmuun menemisen. Vaihdoin F-spotin väliaikaisten tiedostojen paikkaa ja jouduin tuomaan valokuvakirjastoni uudelleen. Itse asiassa ohjelma importtaa kuvia vieläkin… 25417 täysikokoista raakaa jpg-digikuvaa ei ihan heti importtaudu…

Heti päivän vaihtuessa perjantaiksi suurin osa rahoista meni laskuihin. Ainakin ne on maksettu tilipäivän ensimmäisillä minuuteilla.

Sain Rollemaahan vihdoinkin valikon ja myös mahdollisuuden selata pelkkiä blogiviestejä. Toivottavasti toimii muillakin kuin testatuilla selaimilla (IE, Firefox, Opera). Kertokaa jos jotain poikkeavaa ilmenee. Aamulla olisi asioita hoidettavana, joten taidan painua nukkumaan pian. Ehkä. Tai sitten en.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä