Kuulumiset satunnaisten faktojen muodossa

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 11 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Insanity pisti taas niin hyvän meemipätkän, että aion tämän sunnuntain ja maanantain välisen yön pimeydessä laittaa aivot narikkaan ja kirjoitella vähän kuulumisia sen avulla. Meemibloggaukset ovat siitä siistejä, että ei tarvitse miettiä mistä pitikään kirjoittaa, riittää kun vastailee kysymyksiin.

Tehtiin lauantai tukka putkella töitä, mutta sitten pystyttiin vihdoin jäämään lomille. Tuntuu että arkisin olen aktiivisempi netissäkin, nyt tänä viikonloppuna jopa 22h tweettaamatta. Kertoo tosin jotain siitä, että on vähän veto poissa ja syytäkin lepäillä – jopa ilman Internetiä.

Jotain kuvaakin voisi julkaista vissiin. Tässä ensimmäinen joka osui viimeaikaisista näpsäyksistä silmään. Eipä ole paljon tullut kuvia otettua toisaalta.

Ihanan Manu-poikani kanssa tullut tsillailtua päivästä toiseen. :)
Ihanan Manu-poikani kanssa tullut tsillailtua päivästä toiseen. :)

Niin, se meemi. Kyseessä on ”11 randomia faktaa-ja 22 salaisuutta”-haaste. En tiedä kyllä keksinkö nyt yhtäkään. Saa nähdä… katson ympärilleni.

Randomeita faktuaalisia juttuja

 1. Olen huono viemään roskia ulkoroskikseen. Niitä kerääntyy joskus useampikin eteiseen odottamaan sitä että lähden ulos. Hyi.
 2. Sama juttu pullojen kanssa. Kun vaivaudun viemään ne kauppaan niitä on kertynyt kassitolkulla.
 3. Valvon lähes aina pitkälle puolenyön jälkeen. Fyysinen väsymys ei haittaa niin paljon kun on tekemistä ja henkinen vireys lähes aina tapissa.
 4. Olen herkkupylly. Pitää olla aina karkkia tai limpparia, varsinkin silloin jos katsoo elokuvaa. Ilman ei voi olla. Joka viikko on jotain ”mässyä”. Saatavilla.
 5. Syön kerran päivässä hyvin ja muuten en oikeastaan syökään. Aamupalaa en ole syönyt varmaan viiteentoista vuoteen, iltapalan syön joskus.
 6. Harrastin aikoinaan paljon konemusiikin kuuntelua, jopa eksoottisempaa junglea ja muuta. Trance oli lähellä sydäntä. Nykyisemmin monotonisempi jumputus on jäänyt pois, mutta kuuntelen silti vielä yltiömelodisia pätkiä, hyvän fiiliksen biisejä esim. Armin van Buurenilta tai Aviciilta.
 7. Joka huoneessa on lähes jatkuvasti päällä yli kaksi tietokonetta. Lisäksi omistan tällä hetkellä iPadin, Nexus 7 -tabletin, HTC One -puhelimen.
 8. Olen asunut aina Jyväskylässä, syntymästäni asti. Elämäni aikana olen muuttanut tasan kolme kertaa, jos kotoa omaan kämppään muuttamista ei lasketa.
 9. Minulla ei koskaan ollut lapsena unelmatyöpaikkaa, tai mitään suunnitelmaa elämälle. Mietin paljon asioita. Tiesin että pidän tietokoneista. Hassua kyllä, peruskouluikäisenä suunnittelin kuitenkin elämääni sen verran, että halusin perheen nuorena, koska laskin sen niin, että kun olen nuori jaksan vielä hoitaa lapsia ja kun lapset muuttavat pois olen itse vielä nuori. Ja olen edelleen samaa mieltä. Esikoiseni täyttäessä 20 vuotta olen itse hädin tuskin nelikymppinen.
 10. Kohta on jo joulu, enkä ole vielä edes miettinytkään joululahjojen ostamista. Ääk!
 11. Kun olen oikeasti vapaalla, en osaa ajatella tietokoneella istumista samalla tavalla, enkä nykyään enää olekaan kotona koneella samalla tavalla kuin ennen, tai käytä koneella istumiseen juurikaan aikaa, mikä yllättää minua jatkuvasti.

Salaisuuksia

 1. Mikä soi nyt? Mikä soi päässäsi? Ei soi mitään. Tämäkin on aika yllättävää, että nykyään haluan joskus vain kuunnella hiljaisuutta. Toisaalta kun on niitä päiviä, jolloin lapset kiljuu koko päivän niin sitä ehkä haluaakin vähän rauhoittua. Päässäkään ei soi mitään, eikä kovin usein ole nyt soinutkaan. Onneksi.
 2. Mitä teit tänään? Mitä teet huomenna? Lasketaan ”tänään” vielä sunnuntaiksi, vaikka kello on 2.03 maanantain 23. päivän puolella. Nukuin pitkään, kerrankin johonkin yhteen. Sitten heräilin, leikin lasten kanssa, katsoin vähän telkkaria, istahdin koneelle säätämään MIUI Androidin ikoniteemaani.

  Surffailin xda-developersien foorumilla, välillä leikin Lotan kanssa, palloilin koneen, puhelimen ja tiskien välillä. Sain teemani jossain vaiheessa valmiiksi, sitten katsottiin Veeran kanssa American Horror Storyn viimeinen jakso taulutelkkarilta. Sen jälkeen tweettailua ja nyt kirjoitan blogia. Maanantaina lähdetään aamusta aikaisin ostamassa koko jouluviikon ruuat kerrala. Huh. En pidä kaupoissa pyörimisestä yhtään… hoidan myös ne omat joulushoppailut samalla. Sitten illaksi rauhoittumaan kotiin.

 3. Mitä tekisit jos olisit päivän murmelina? Jaa-a. Todella paha sanoa. Olettaisin, että tässä viitataan siihen leffaan? muuten tekisin varmaan jotain tällaista:

  marmot

 4. Lempi bändi? lempi biisit? Ääh! kysyt tätä ihmiseltä, joka on kuunnellut tällä hetkellä musiikkia 5455 eri artistilta. Tsekkaa mieluummin Last.fm:stä mitä olen kuunnellut eniten.
 5. Kahvi vai tee? miksi? Kahvi, ehdottomasti. Kofeiini auttaa väsymykseen ja se maistuukin ihan hyvältä. Olutharrastajana kahvin ja varsinkin tummapaahteisen kahvin maut hivelee makunystyröitä. Teetä en voi sietää, maistuu lähinnä aromatisoidulta tiskivedeltä.
 6. Kuvaile millainen olit 4 vuotta sitten. Kuvaile tarkasti! Huh. Vuosi 2009. Koska pitää olla tarkka, minun on ihan pakko stalkata jotain vanhoja kuviani. Pää leikkaa tyhjää. Pitkätukkainen hevimies olin kuten nytkin, vähän enemmän kävin keikoilla ja esikoisemme oli juuri syntynyt. Jonkin verran enemmän oli ongelmia, olin masentunut ja työtön. Jos ihan oikeasti tarkkaa kuvailua haluat niin lue vuoden 2009 kaikki tekstit!
 7. Miksi alotit bloggaamisen? Miten keksit blogisi nimen? Pitkä tarina. Tästäkin olen varmaan kirjoittanut joskus. Sehän oli Internetpäiväkirja nimeltään silloin kun aloitin. Tai jotain. Varmaan samasta syystä aloitin alunperin kun aloitin kirjoittamaankin siinä 5-6-vuotiaana. Pidin kirjoittamisesta ja halusin kirjoittaa päiväkirjaan ylös mitä tapahtuu, koska tajusin että ihmisen muisti on auttamattoman lyhyt. Lisäksi pidin kirjoittamista hyvänä tapana pohtia ja kertoa asioita.

  Kymmenvuotiaana jurnutin ensimmäisiä kirjoituksiani nettiin modeemilla ”Ronin kotisivuille” ja myöhemmin vasta 2002-2003 paikkeilla syntyi varsinainen Rolleweb. Silloin oli muotia lisätä ”web” tai ”net” lempinimensä perään – oli Jonnewebiä, Mattiwebiä, Anttiwebiä, Markonettiä, jne. ja minun oli sitten Rolleweb. Rolleweb.net eli pitkään, kunnes silloinen palveluntarjoaja Futuron Internet meni nurin ja webhotellini myytiin eteenpäin. Uudistin nimen Rollemaaksi (”Rollen virtuaalinen paratiisi, Rollen maa”) ja tässä sitä nyt ollaan. Nimen tarinaa en sen kummemmin osaa eritellä, koska sitä ei ole. Jotain piti vain olla.

 8. Ketä fanitat? Vaimoani. Ilman kuuloa ja näköä eläminen on haasteellista, mutta hän pärjää hurjan hyvin! Vahva ihminen.
 9. Kerro 5 parasta vloggaajaa ja bloggaajaa? Seuraan satoja blogeja Feedlyn kautta, enkä tähän hätään osaa nimetä viittä parasta.
 10. Missä näet itsesi 10 vuoden päästä? En ajattele elämää ihan niin pitkälle kuitenkaan, mutta menestyneenä yrittäjänä toivottavasti, paremmassa taloustilanteessa ja entistä parempana aviomiehenä ja perheenisänä. Näin vaatimattomasti jos ajatellaan.
 11. Mitä tahdot tehdä ennen kun kuolet? Nähdä kuin lapseni kasvavat ja tehdä perheen kanssa toivottavasti muutakin kuin temmeltää kotimaisemissa. Haluan vielä nauttia muustakin kuin uraputkesta ja perusarjesta, nähdä maailmaa ja tutustua uusiin ihmisiin ja asioihin.
 12. Voisitko muuttaa ulkomaille? En. Enää. Ei pelkästään se raha, vaan vaimon kuntoutuminen. Ulkomailla joutuisi pistämään 20 vuoden aikana kasatut kuurosokeiden tukiverkostot uusiksi – jos siellä edes on yhtä hyvä meininki. Lomailla ja käydä kyllä pystyy, mutta muuttamaan ei koko perheellä enää tässä vaiheessa.
 13. Salmiakki vai suklaa? Molemmat! Salmiakkisuklaa? no ei, tykkään kyllä suklaasta enemmän.
 14. Mitä pelkäät eniten? Sitä että lapsille tai vaimolle kävisi jotain, mutta ei niin käy. Se on kuitenkin ehkä sellainen ultimatum-pelko, jos jotain pitää sanoa. Se ei kuitenkaan hallitse minua, enkä tietenkään mieti sitä koskaan. Ainoastaan ajatuksena pelottaa.
 15. Ammatti, josta haaveilit pienenä? Sellaista ei ole.
 16. Tarkoittaako tuima mielestäsi suolatonta vai suolaista? Suolaista tietysti. Ja chiliä sekaan!
 17. Vasta vai vihta? Vasta.
 18. Oletko onnellinen juuri tällä hetkellä? Jokseekin taidan olla juu.
 19. Mitä vihaat yli kaiken? En hirveästi vihaa juuri mitään. Ehkä jotain tosikkomaisuutta, että asioihin takerrutaan liikaa. En tiedä.
 20. Kuinka monta etunojapunnerrusta jaksat tehdä? Nykyään varmaan alle kymmenen. En ole pitkään aikaan tehnyt.
 21. Asia, josta olet riippuvainen? Mitään en myönnä!
 22. Oletko intro- vai ekstrovertti? Introvertti. Insanityn linkkaamista introvertin rakastamista asioista yli puolet tuntui natsaavan. Toisaalta, usein esim. lähden kylään vaikkei huvittaisi ja myöhemmin tajuan että oli hyvä ratkaisu, vaikka ennen lähtöä tuntuikin pahalta. Jännä.

Jes, ei mennyt kauaa! Hyvvää kuuluu.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä