Koding tekee koodaamisesta sosiaalista

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Koodaaminen ja kehitystyö on aina ollut vähän peräkammarin touhuja. Koodarit koodaavat omassa nurkassaan tai kopissaan lokaalisti, uppivat silloin tällöin tiedostoja serverille, kääntävät lokaalisti lähdekoodista, omatoimisesti, yksin. Versionhallintojen yleistyessä, githubin ja muiden vastaavien palveluiden tullessa mukaan kuvioihin koodaamisesta tuli hieman sosiaalisempaa. Mutta silti suurin osa tapahtui omilla koneilla ennen kuin uudet versiot kommitoitiin palvelimelle. Sama juttu on toistunut kautta aikojen. Tähän asti.

Koding on erittäin mielenkiintoinen beta-palvelu. Muutamia minuutteja sain vasta kutsuni palveluun (kiitos Natte!), enkä ole täysin vielä päässyt palveluun sisälle. Sen kuitenkin tiedän, että palvelua sallii suoraan selaimesta koodaamisen etänä eri kielillä, nopean WordPressin ja Joomlan konfiguroinnin, hienon editorin ja käyttöliittymän, mutta eritoten tämän kaiken samalla muiden koodareiden ja kehittäjien läsnäollessa.

Palvelussa on kehitysympäristön lisäksi ikään kuin Twitterin kaltainen feedi. Kehittäjät voivat jopa unohtaa kokonaan lokaalina koodaamisen ja saada ilmaisen cloud-serverin, jossa työskennellä.

Kehityshommat ja koodaus mullistuu lopullisesti, jos tämä lähtee toimimaan ja on oikeasti käytännöllinen. Mielenkiinnolla lähden kokeilemaan. Minulla on muuten 3 inviteä, jotka annan mielelläni hc-koodareille.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

 1. Eeva

  Tuo Koding kuulostaa mielenkiintoiselta projektilta. Joskus luin tuosta kun se oli vielä varhaisessa vaiheessa mutta unohtui koko juttu. Jos invite liikenee niin täällä olisi yksi (hc:ksi en itseäni ehkä nimittäisi, mutta sanotaan semihc) kiinnostunut!

 2. Joona

  Olisin myöskin tuosta Koding-invitestä kovin kiinnostunut :)

 3. Rolle

  Laitoin teille kutsut! :)

 4. Joona

  Kiitos Rolle!