Kesäsää yllätti

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 19 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 17-vuotias.

Perjantai. Ah. Kävelin ruokavälitunnilla kirkkopuiston läpi ja nautin auringosta. Tuli kuuma! Tunti sitten oli espanjan tunnit päivän loppupuolella. Kitaratunnit piti olla, mutta unohdin ilmoittaa että olen tulossa tänään (viime viikon perjantai jäi käymättä) ja Tonttu unohti ilmottaa minulle että on reissaamassa tämän perjantain. Joten menin kitarani kanssa ovelle knock knock ja sitten piti soittaa itse bossille ja selvittää asiat. Mutta ei se mitään.

Tosiaan, eilen oli se ”mielenosoitus”. Aika vaisua oli, mutta kivaa. Tykkäsin kävellä oikealla kaistalla tuhannen muun lukiolaisen kanssa samalla kun bussikuskit kirosivat valoissa. Lukiolaiset huusivat ”EI, EI!” ja taputtivat käsiään. Moni vihelti ja minusta tuntui välillä, että se oli pikemminkin karnevaalikulkue, kuin mielenosoitus. Käveltiin Cygnaeus-lukiolta vapaudenkatua eteenpäin, kirjaston kohdalta ylös ja sieltä lyseolle päin ja lyseonkatua alas kompassille, josta käännyimme kävelykatua pitkin kirkkopuistoon päin. Kirkkopuistossa vastaan tuli pari änkyräkännissä olevaa tyyppiä, jotka pyytivät meiltä kannabista. Luulivat varmaan että oli joku hamppumarssi menossa.

Lukiolaisrypäs jäi pitkäksi aikaa kirkkopuistolle kaupungintalon eteen huutelemaan ja näyttelemään thumbs downia ja middle fingeriä. Ja kamera kuvasi kaiken. Tai oikeastaan monta kameraa. Itsellänikin oli kamera mukana. Kuvia kertyi 58. Laitan ne webgalleriaan, kunhan ehdin. Janiinjoo, pitikin sanoa jo aikaisemmin, että serveri ei toimi nyt vähään aikaan, ainakaan kunnolla. Joku siihen tuli ja jouduttiin tekemään säätöjä, jotta sen sai edes tyydyttävään kuosiin. Eli foorumi takkuaa, webgalleria takkuaa ja kaikki muukin tavara, mitä serverillä on tällä hetkellä. Olkaapa kärsivällisiä. Nyt aion polttaa levyn trancea ja lähteä rullaluistelemaan kohti kaupunkia. Erittäin maukasta kesän alkua kaikille!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä