Kesää, naurua, ja vihreitä hiilihappoja

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Säikähdin äsken ihan älyttömästi. Ohi meni ukkonen, melko kova sellainen. Tänä kesänä ei ole paljon ukkosia ollut, jos ollenkaan. Sateitakaan ei ole loppujenlopuksi paljon ollut. Minusta sateella on tavallaan kivempaa, koska on viileämpää. Sellainen sopivan lämmin sää ja hieman viileä tai lämmin tuuli on parasta kesässä. En pidä jatkuvista helteistä, mutta toisaalta en myöskään jatkuvista sateista. En pelkää ukkosta, mutta saatan säikähtää. Nyt säikähdin sen verran että sammutin pääkoneen ja jatkoin irkkaamista varakoneella. Veeran kone sammui kokonaan ja pelkäsin sen hajonneen, mutta onneksi se oli vain sadasosasekuntien mittainen sähkökatkos joka sammutti koneesta virran.

Nyt taas porottaa. Eipä tuo ukkoskuuro kestänyt kuin viitisentoista minuuttia. Tuli heti takaisin se ärsyttävä ja hikinen olotila ja aurinko paistaa taas suoraan päin asuntoamme, olohuoneen ikkunasta sisään. Kasvihuoneilmiötä koko kesä, eli lämpö pysyy sisällä = ei kiva.

Katja kävi äsken kylässä ja sai taas todeta miten hyvin osaan jo viittoa ja ymmärtää. Eipä tässä elämään kummempaa. Illalla mennään vihdoinkin vaimon kanssa katsomaan uusin Potter. Onneksi saatiin illaksi hoitaja Lottaa varten. Laitilan Wirwoitusjuomatehtaan Lemona/Limetti, yam…

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

  1. Rauno

    Huh. Kun olen töissä, niin ei pääse serveriä sammuttaa ukonilmoilla. Ainakin sivuni aukeavat, joten käynnissä vielä on. Mulla on kyllä siinä UPS, jossa on myös ADSL modeemille ukkossuoja. Se on kuitenkin sellainen halpismalli, jonka suojauksen laadusta ei ole takeita. UPSin akutkin jo menneet niin huonoksi, että serveri sammuu heti, jos tulee sähkökatko. Uutena se jaksoi pitää koneen käynnissä akkun varassa 10-15 minuuttia.

  2. Petri

    Koneboksin nettikaupasta saa halvimmillaan UPS-laitteen neljänkympin hintaan ja samasta shopista löytyy myös kaikenlaisia ylivirtasuojia pistorasioihin. Toimituskulut postiin kai jotain kympin luokkaa. Halvimmillaan siis jotain 60 euron investoinnilla voi tuoda ainakin vähän turvallisemman olon. ;-)

  3. rolle

    Rauno: Miksiköhän kommenttisi menevät WordPressin roskapostijonoon… outoa. Käytätkö välityspalvelinta? UPS:n voisi kyllä hankkia, hinnat kun ovat nykyään noin huokeita.