iPodin uusi sukupolvi

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Katselin tuossa uutta teknologiaa internetissä ja törmäsin 6G-iPodiin. Heti alkuun huomasin että suurin osa kirjoitetuista uutisista olivat vain spekulaatioita, sillä yksikään ei perustunut varmaan faktaan. En siis voi olla mistään varma. Saatan puhua puppua, mutta kuvat näyttävät hyvin vakuuttavilta ja sain sellaisen käsityksen että soitin julkaistaan Amerikassa jo joulukuussa. Japanissa soittimia on jo saatettu julkaistakin.

iPod 6G #1: Kaksi kertaa isompi LCD-näyttö ja elokuvia voi katsoa nyt kunnon laajakuvalla. Näyttö näyttää olevan kosketusnäyttö ja kosketuspyörä on ilmeisesti tehty näytön pinnalle. Koko on suunnilleen pysynyt samana 5G:stä, vaikka soitin näyttää joissakin kuvissa hieman litteämmältä. Tästä on myös tehty monenlaisia malleja, joista suurinosa feikkejä.

iPod 6G #2: Soitin näyttää olevan kaksi kertaa leveämpi. LCD-Näyttö on leveämpi ja musiikkia kuunnellessa näkee seuraavan biisin tiedot. Näyttää hankalalta ja epäkäytännölliseltä. Hyvin epätodennäköinen vaihtoehto.

iPod 6G #3: Täsmälleen samannäköinen kuin 5G-iPod. Tilaa on lisätty 90 gigatavuun asti ja soittimessa on muutamia teknisiä parannuksia, kuten 60% kirkkaampi näyttö. Tämä on mielestäni todennäköisin vaihtoehto.

iPod 6G #4: Näyttö on vasemmalla ja vain hieman isompi. Hipaisupyörä sijaitsee vaakasuorassa oikealla näyttöön nähden. Näyttää ihan joltakin kaukosäätimeltä, tai modatulta iPodilta. Varmaankiin feikki.

Jos joku näistä pitää paikkaansa, jos muutokset ovat oikeasti parempaan suuntaan, jos soitin julkaistaan tarpeeksi ajoissa ja hyvään hintaan Suomessa, saatan jopa myydä iPodini ja vaihtaa uudempaan. Mutta tässä vaiheessa kaikki on niin arvailun varassa. Joka tapauksessa, tämä on esimakua tulevasta.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. squar

    Onhan noita näkyny, mutta jokainen on kuvankäsittelemällä tehty. :p Faktaahan on vaan se että Apple on USA:ssa hakenu jotain patentteja koskien noita kosketinnäytöllisiä juttuja.

  2. Vibe

    Heh :) Aikamoista kuvankäsittelyä.