iPod Touch odottaa

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 17 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

Ennakkotilasin tänään iPod Touchin (8GB/309 euroa). Lähetykset alkavat 28. syyskuuta, eli soitin on minulla lokakuussa. Tuskin maltan odottaa.

Joitakin speksejä:

 • 3.5-tuuman widescreen multikosketusnäyttö
 • 480x320pikselin resoluutio 163 ppi
 • Frekvenssi 20 hertsistä 20,000 hertsiin
 • Tukee seuraavia äänikodekkeja: AAC (16:sta 320 Kbps), protected AAC, MP3 (16:sta 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (2, 3 ja 4 -formaatit), Apple Lossless, AIFF ja WAV
 • Koko: 110 x 61.8 x 8mm

Lisää speksejä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

13 kommenttia

 1. Gocom

  Nannaltahan tuo iPod Touch kuulostaa, niin paperilla, kuvassa kuin sitten kai omassa kourassakin – kumpa minunkin kourassani oli tuollainen :)

  Ei tuolla kuitenkaan niin hirveästi hintaakaan ole, tosin yksi yleinen formaatti puuttuu, eli wmf. No ei se silleen kai ketään haittaa tai ole ikinä haitannut, kun nykyään mp3:n käyttäminen on paljon yleisempää.

  Toivottavasti tuossa laitteessa ei kuitenkaan ole niitä niin tuttuja iPod:n tilttailutemppuja, yllätysoikkuja ja niitä ”silmät kiinni ja toivotaan että toimii”-tilanteita. Mutta yleisesti ottaen noita lukuunottamatta musta, omenainen iPod on mahtava :P

  Ja toisaaltahan on noissa Creativen, Samsungin, kuin Sonynkin mediakeskuksissa ja soittimissa paljon virheitä, nimimerkillä kokemusta on aina jumittuneista valikoista kärähtäneisiin kiintolevyihin :D

 2. Petri

  Oikein multikosketusnäyttö. Kaikenlaisia hypetystermejä sitä keksitäänkin. Mitenkäs tuon metallinhohtoisen kynän kanssa, saako sen kiinnitettyä laitteeseen ettei pääse hukkumaan?

 3. rolle

  Petri: ei siinä mitään kynää tietääkseni ole, vaan se toimii sormilla kätevästi. Sepä siinä hyvää onkin! Tuo ”kynä” on iPod Touch sivulta päin kuvattuna :-D Niinkun paksuus, näethän. Vaihdoin kuvan ihmisiä hämäämästä :-D

 4. Petri

  Oho. Näköharhoja. Vaikka olen selvä. Eksoottista. Luulin sen kosketusnäytön toimivan sellaisella kynällä, mutta tuo sormien avulla käyttäminen onkin aika hieno ominaisuus. :-}

  Osaatko sanoa onko se kosketusnäyttö saatavissa jotenkin näppäinlukkoon samaan tapaan kuin kännyköissä, ettei vahingossa pääse tuhoamaan tiedostoja tai jotain jos laite on esim. povitaskussa?

 5. rolle

  Petri: Juu siinä on muistaakseni jopa kaksoislukitus. Eli samanlainen lukkovipu sivussa kuin tuossa iPod Videossa (5thG) ja lisäksi semmoinen kosketuksella toimiva vetovipu. Eli ei pitäisi olla vaaraa.

  Suosittelen katsomaan seuraavasta urlista esittelyn, jos haluat nähdä lisää:
  http://www.apple.com/ipodtouch/guidedtour/

 6. Simo

  Kaunis.

  Paljonkohan tuo painaa? Näyttää aika isolta ja juuri tuon massiivisuuden takia jätän nuo yleensä hyllyyn.

  Itellä on varmaan 40e mp3 soitin ja olen siihen sangen tyytyväinen. En tajua miksi pitää ostaa kauhean kallis soitin jossa on sitten varmasti enemmän muistia ja namiskoita, kun kaverilla. Etenkin jos pärjäisi pienemmällä kapasiteetillä: esim, Tiedän aika monta henkilöä kellä on ipod tai joku vastaava evätkä edes tiedä, niin paljon musiikkia, kuin siihen mahtuu.

  Ei muuta.

 7. rolle

  Simo: Paino 120 grammaa. Ja paksuuttahan tuolla on vain 8 milliä (vähemmän kuin iPod Videossa!). Muuten taitaa olla saman kokoinen.

  Itse ainakin ostan sen koska

  1. Olen hirveä kojefriikki ja nörtti. Seuraan aina uusia julkaisuja ja innostun uusista nykyteknologisista keksinnöistä. Erityisesti iPod touchin kosketusnäyttö ja näytön koko viehättää.

  2. Vanha kulunut puhki ja menossa rikki, ja ainakin tuota nettiominaisuutta tahdon kokeilla.

  3. Olen graafikko. Minulla on levyjä sadoittain ja kaikissa on kansitaiteet. Erityisesti iPod touchin (ja uuden iPod classicin) Cover Flow-näkymä viehättää tässä tapauksessa. Myös uusitut grafiikat ovat huikean hienoja ja käyttöliittymä ylipäätään.

  Otan yleensä kaikesta kaiken hyödyn irti. Käytän podcasteja, äänikirjoja, tietenkin musiikkia, elokuvia, tv-sarjoja, sekuntikelloa ja muita ekstroja, ja nyt tuossa on vieläkin uudempia ominaisuuksia. Ei tietenkään kannata ostaa laitetta, jos ei aio käyttää sitä kokonaisvaltaisesti.

  Siinä pari syytä. Kyse ei ole mistään vertailusta, eikä siitä että ”on pakko ostaa kauhean kallis soitin, jossa on sitten varmasti enemmän muistia ja namikoita”. Niin ja btw, iPod touchissa ei taida olla kuin kaksi nappulaa. Kaikki on katsos siinä käyttöliittymässä, eli sormia näyttöön vaan. Haluan haluan haluan.

  Itseasiassa 8GB on aika vähän, verrattuna viime iPodiini, jossa oli jopa 30GB. Uusissa iPod Classiceissa on 80GB ja 160GB. Käy jo melkein kovalevystä: http://www.apple.com/ipodclassic/

 8. Simo

  Perustelujesi edessä on antauduttava :D

  Onhan se sitten aika köykänen…joku muukin taitaa haluta uuden soittimen. 309 euroaon kuitekin aika paljon rahaa. Saisin sillä uuden vinyylisoittimen, joka on mielestäni paljon kivempi lelu. Pitää katella.

 9. Tanskis

  Hei, Rolle. Puhun aiheen ohi, mutta paljon blogille kannattaa varata muistia? Kannattaako vanhoja bloggauksia poistaa tilan vuoksi? Saatan perustaa blogin, ehkä en.

 10. rolle

  Tanskis: muistia? minua häirtsee kun ihmiset puhuvat muistista tarkoittaen kapasiteettia. Pari sataa megaa riittää helposti. Teksti ei vie paljoa tilaa. Itselläni on käytäntönä että en poista vanhimpiakaan merkintöjä, varsinkaan tilan vuoksi.

 11. Tanskis

  Anteeksi, tarkoitin tietenkin kapasiteettia.

 12. Rolleweb.net » Hiljaa hyvä tulee

  […] Tilasin iPodin 10. syyskuuta Apple Storesta. 28. syyskuuta huomasin että vielä viimevuoden iPod Accessories -tilaukset olivat Under Review, eli käsittelyssä. Myös iPod Touch oli ollut käsittelyssä jo 18 päivää. Nähtävästi myös kaikki mitä olin koskaan meinannut ostaa Apple Storesta olivat käsittelyssä. Joten tilasin sitten Verkkokauppa.comista, enhän ollut maksanut vielä mistään mitään. Tilasin ja maksoin tuotteen samana päivänä. […]

 13. Hiljaa hyvä tulee | Rollemaa.org

  […] Tilasin iPodin 10. syyskuuta Apple Storesta. 28. syyskuuta huomasin että vielä viime vuonna tilaamani iPod-lisälaitteet olivat Under Review, eli käsittelyssä. Myös iPod Touch oli ollut käsittelyssä jo 18 päivää. Nähtävästi myös kaikki mitä olin koskaan meinannut ostaa Apple Storesta olivat käsittelyssä. Joten tilasin sitten Verkkokauppa.comista, enhän ollut maksanut vielä mistään mitään. Tilasin ja maksoin tuotteen samana päivänä. […]