Iloinen siviilipalvelusmies

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Olen nyt virallisesti siviilipalvelusmies. Kävin tänään Jyväskylän maalaiskuntalaisille tarkoitetuissa kutsunnoissa Palokassa. Kutsuntatilaisuus oli pitkäveteinen, sillä loputtomalta tuntuvat armeija-asiat eivät jaksaneet kiinnostaa. Yrittivät vain propagandan avulla saada myös siivilipalvelukseen aikovat muuttamaan mielensä. Onneksi nimeni oli ensimmäisten joukossa (LAU) ja pääsin melkein heti täyttämään lomakkeita, toisin kuin kaverini Ari, joka oli kutsunnoissa neljään asti. Eivät ne everstit/majurit kyselleet mitään vakaumuksista tai mistään. Vielä 30 vuotta sitten piti mennä Helsinkiin pätevien syiden kanssa jos halusi sivariin.

Heti kutsuntojen jälkeen soitin ystävälleni Tuomakselle, joka kysyi puolestani paikkaa yliopistosta. Lähetin vielä alustavan hakemuksen sähköpostilla tietoteknilliselle laitokselle / Atk-keskukselle. Jos pääsen, teen luultavasti joitakin tukihommia windows- ja linux-käyttöjärjestelmien parissa. Mahtavaa. Parempaa kuin metsässä rämpiminen.

Haukkukaa vain. Otan haistatteluja vastaan.
Ja haastan tarvittaessa teidät kaikki oikeuteen. Muahahahaha!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

  1. Riku

    Oikea valinta. :)

  2. veke

    en tiennykkään että oot tommonen p***ahousu

  3. rolle

    En ymmärrä ihmisiä, jotka eivät hyväksy toisten tekemiä valintoja.