Google-palvelut kauniimmaksi Helveticalla

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Monella Googlen palvelun käyttäjällä on eräänlainen viha-rakkaussuhde Googlea kohtaan, niin myös itselläni. Palvelut ovat todella käteviä ja käytännöllisiä, mutta ulkoasut ovat paatuneelle graafikolle rumahkoja. Hiljattain löysin kuitenkin tähänkin pieneen silmiä särkevään dilemmaan silmäkarkkia, nimittäin Helvetican inspiroimat ulkoasut Google Readerille, Gmailille, ja Googlen kalenterille. Kyseessä on aivan mahtavat Helvetireader, Helvetical, ja Helvetimail.

Helvetireader

Ulkoasumuutokset toimivat lähes jokaisella modernilla selaimella, joissa pystyy ajamaan käyttäjäscriptejä Greasemonkeyn tai muun vastaavan moottorin kautta. Macin Fluid-websovellusmoottorin lisäksi pienellä säädöllä ulkoasut saa myös Windowsin ja Linuxin web-appseihin Prismin avulla, tai vielä suorempaan Google Chromen pikasovellusominaisuutta käyttäen. Suosittelen kokeilemaan. Vähentää päänsärkyä kummasti.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

5 kommenttia

 1. fmatic

  Kiitos näistä. Mainitaan vielä – HelveTwitter: http://www.josefrichter.com/helvetwitter/

 2. Rolle

  En käytä Twitteriä nettisivuilta, joten tuo Helvetwitter on minulle aika turha. Ja halusin tässä merkinnässä painottaa pelkästään Google-palveluita :-) kiitos kuitenkin.

 3. fmatic

  Vielä kun keksis miten nämä sais viriteltyä Linuxin puolella Chromeen olisi maailma lähes täydellinen paikka. Yhden lisäosan löysin Readeriin joka ei toiminut :)

 4. Rolle

  fmatic, Se onnistuu helposti. Chrome dev asentaa userscriptit suoraan yhdellä klikkauksella lisäosien joukkoon.

 5. fmatic

  Hihiii! Ei tullut sitten mieleen edes klikata niitä linkkejä :D Kiitos. Nyt toimii :)