Ei sittenkään vihreää miniläppäriä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Siivosin tänään töissä omaa toimitilaani hieman ennen sulkemisaikaa. Siirsin vanhat roinat ja pahvilaatikot ja sain oikein mukavan tilan uudelle huoltopöydälle, jossa tulisin tekemään pikahuoltoja ja takuuvaihtopakkauksia. Eräiden pahvilaatikoiden takaa löysin Asus EEE PC 901 mainostelineen, jossa oli neljä kyseisen mallin kantta eri väreissä. Kyseisen hittituotteen myyntibuumi loppui vuoden 2008 paremmalla puolella ja mainosteline oli jäänyt nurkkaan (tarkemmin sanottuna pöydän alle) pölyttymään. Koska kansia ei oltu edes inventoitu, eikä myyntiin tarkoitettu, nappasin itselleni – tietenkin luvan kanssa – vihreät kannet. Olihan miniläppärini mustaan kanteen tullut aiemmin vahingossa musta syvä naarmu, joka ei tasoitu enää kulumallakaan…

Trying to change eee lid color

Trying to change eee lid color
@ Flickr

Ajattelin töistä lähtiessäni, että kannen vaihto sujuu nopeasti ”naksauttamalla”, mutta sehän vasta tyhmä ajatus olikin. Meni pitkään aikaa, ennen kuin tajusin että ”pehmennysnappuloiden” alla on ruuvit. Sain ruuvit irti, mutta näytön kuori ei irronnut kuin vaivoin puoliksi. Avasin pohjasta ja sivusta kaikki ruuvit, mutta en oikein päässyt mihinkään. Soitin työkaverilleni, joka neuvoi irroittamaan näppäimistön. Minulla ei ollut kuitenkaan kunnon välineitä ja onnistuin hieman nirhaamaan muovia näppiksen vierustasta. Ajattelin lopettaa hyvän sään aikana, ennen kuin rikon koko koneen…

Jos oikein kunnianhimoa olisi löytynyt, olisin purkanut koko koneen osiin, ottanut muistikortinlukijan ja muuta turhaa sälää pois, kasvattanut akunkestoa 13 tuntiin (kyllä, eräs kaverini Scrin modasi miniläppärinsä akkukeston kolmeentoistatuntiin onnistuneesti irroittamalla tarpeettomia lisälaitteita kuten webkameran ja muistikortinlukijan, sillä virtaahan nekin kuluttavat) ja vaihtanut tietenkin sen kannen vihreään. Vihreää ei olisi ihan joka pojalla ollut ja tietokoneeni olisi erottunut kivasti joukosta. Toisaalta, olisiko se ollut sen vaivan arvoista. Varmasti olisi, mutta entä jos jokin olisi mennyt vikaan ja kone ei enää olisi toiminutkaan… olen hieman huono tällaisien sumppuun pakattujen miniläppäriden kanssa. Isot kannettavat vielä menee.

Jos nyt sitten yritetään pärjätä tuolla mustalla. Yritin etsiä netistäkin ohjeita, mutta en löytänyt kuin vanhempaan malliin (701). Antaa olla. Ehkä laitan sen joskus myöhemmin, jos uskallan. Ehkä en. Asensin silti läppäriini maksimimärään keskusmuistia (2 gb), eikä maksanutkaan kuin kolmisenkymppiä. Pyöriipähän Win7 hieman paremmin.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

7 kommenttia

 1. snd

  Läppäreiden purkaminen on aina yhtä ruuvihelvettiä ja varsinkin kun osat ovat todella herkästi hajoavia niin pelkää, että joku osa napsahtaa poikki tai naarmuttuu entisestään.

 2. rolle

  Jep. Kokeilin vielä töissä samaa samanmerkkisellä läppärillä, ja sain näytön irti, mutta takalevyä ei saa irti vahingoittamatta osia. Kai nuo kannet on vaan mainoskäyttöön tarkoitettu… tehtaalla laittavat. Olkoot.

 3. Torsti

  Miten tehään tää juttu että kuva aukeaa hienosti, niin kuin tässä?

 4. rolle

  Lightbox, greybox, simplebox, Fancybox, onhan noita. Google auttaa.

 5. Khaida

  Paljonko pyydät vihreästä kannesta?

 6. rolle

  Khaida, Antaisin kyllä ilmatteeksi. En tiedä olenko jo heittänyt pois vai pyöriikö se vielä jossain. Jos osuu vastaan niin säästän sen sinulle. En kyllä oikein tiedä, kun on muuttokin ollut, voi olla lopullisesti hukassa… ellen sitten jättänyt jopa työpaikalle (jossa en ole enää töissä).

 7. Välimeren ilmasto olohuoneessa – Pulina

  […] Scrinillä on sama malli, ja hänhän otti sisältä turhat laitteet ja muovipalat pois jolloin sai eeepc 901:n viileäksi, sekä akkukestoa pidennettyä tuplasti. Itse en viitsi mennä sorkkimaan, kun jo kerran meinasi purkaessa hajota… […]