Carach Angren

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

On kulunut taas liian pitkä aika siitä kun viimeksi bloggasin uusista metallipuolen julkaisusta ja -bändeistä. Olen viime aikoina kuunnellut sellaista metallimusiikkia mitä joku voisi nimittää undergroundiksi. Undergroundhan ei kuulijakunnalleen enää ole undergroundia, ainoastaan muille ja yleisesti ottaen niille ketkä eivät ole koskaan kuulleetkaan bändistä tai artistista – eivätkä ehkä koskaan tule kuulemaan.

Carach Angren (suomeksi ”rautaleuka”) on hollantilainen sinfoninen black metal bändi. Poppoon musiikki on erittäin melodista ja tarttuvaa ja sisältää paljon vaikutteita klassisesta musiikista. Silti, musiikki osaa olla hyvin ”pimeää” ja synkkää ja biisien tarinat kertovat vanhoista legendoista, 1800-luvusta, kummitus- ja kauhutarinoista. Bändin tyyliä on kuvattu melodiseksi ja tunnelmalliseksi mustan metallin kauhuteatteriksi ja kuvaus tuntuu osuvan.

Carach Angren

Täytyy sanoa että pidän poikien corpse-paintista. Osaavat olla näyttäviä. Tämäkin on yksi niistä bändeistä, jonka tahtoisin nähdä livenä joskus.

Carach Angren – Lammendam (2008)
Carach Angrenin uusin levy on suorastaan mestariteos. Se alkaa sinfonisella introlla ja ensimmäisestä virallisesta biisistä ”A Strange presence near the woods” on tullut uusi suosikkini. Äänimaailmaltaan Lammendam on uskomaton. Kyseinen levy eroaa paljon vanhemmista levyistä; se on monipuolisempi, rikkaampi ja tunnelmallisempi. Tapahtumissa pysyy mukana kun seuraa lyricsejä ja kauhuteatterimainen tunnelma pitää kuuntelijan hurmiollisessa otteessaan. Pidän levystä, koska sitä voi kuunnella aina uudelleen ja uudelleen kyllästymättä. Kirjoitushetkellä levy on kuunneltu noin 55 kertaa raidasta raitaan.

Lemppareiheni kuuluu myös Haunting Echoes from the Seventeenth Century. Kuiskaukset ja erilaiset karjuntatekniikat yhdistyvät mahtavan kuuloiseksi kokonaisuudeksi. Myös Hexed Melting Flesh tuo väreilyä selkäpiihin, varsinkin kohta jossa puhutaan saksaa. Monessa kappaleessa puhutaan saksan ja englannin lisäksi myös ranskaa. Lammendamia voit kuunnella Spotifyssa, jos sinulla on tunnus: Avaa Lammendam Spotifyyn tästä.

 1. het spook van de leiffartshof
 2. A Strange presence near the woods
 3. Haunting Echoes From The Seventeenth Century
 4. Phobic Shadows And Moonlit Meadows
 5. Hexed melting flesh
 6. The Carriage Wheel Murder
 7. Corpse In A Nebulous Creek
 8. Invisible physic entity
 9. Heretic Poltergeist Phenomena
 10. La malédiction de la dame blanche

Vastaavia bändejä ovat mm. Bishop of Hexen, Vesania ja Abigail Williams, mutta niistä kirjoittaminen veisi oman aikansa. Spotify ja Last.fm ovat edesauttaneet uuden musiikin löytymistä – suosittelen molempia.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

 1. Petri

  Höhöö, kiitos vinkistä. Tähän Carach Angreniin en ollutkaan aikaisemmin tutustunut. Ihan hyvää meininkiä kieltämättä. Tutustumisen arvoinen on myös vähän samanlainen teatraalista/elokuvamaista metallia soittava yhtye kuin The Vision Bleak. The Vision Bleak on kyllä huomattavasti kesympi kuin tämä hollantilainen. Joka tapauksessa sen yhtyeen nettisivuilla oli joskus kokonainen albumi ladattavissa MP3-formaatissa.

 2. rolle

  Hei, Petristäkin kuulee! Kiitos vinkistä kuuluu myös sinulle, The Vision Bleak kuulostaa myös erittäin kuunneltavalta. Löytyy myös Spotifysta.

 3. Maanantaimetallia 56-64 – Uutta ja vanhaa metallia laidasta laitaan | Rollemaa.org

  […] Carach Angrenilta tuli myös hiljattain uusi levy. Bändistä kirjoitinkin muutama vuosi sitten, ennen kuin maanantaimetallia oli keksitty. Nämä kummitukset osaavat kyllä hommansa. Vaikka levy […]