Apple-tyylinen countdown-widget linuxille

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Suurin osa työpöytäwidgeteistä (miksi niitä ikinä haluaakaan kutsua) on täysin turhia, mutta osan koen tarpeelliseksi. Analogista kelloa on ainakin aina kiva pitää nurkassa, koska harvoin jaksaa tihrustaa pieniä digitsejä nurkasta. Tänään halusin kuumeisesti widgetin, joka näyttää countdown-laskurin johonkin tiettyyn tapahtumaan. Kokeilin erästä sorsaa, jolla saa macin widgetit toimimaan linuxissa, mutta koska ohjelmasta ei ollut vakaata versiota, en sitä viitsinyt pitää päällä. Enkä sitä paitsi jaksa moista vaivaa vain yhden haluamani widgetin takia.

Käytinpä siis vanhaa tuttua screenlets-ohjelmaa, jonka taitaa saada melkein joka distrolle. Löysin Countdown-screenletin Gnome-look.orgista, mutta en tykännyt yhtään ulkoasusta. Koska python on minulle ennestään hieman tuttua, päätin katsoa mitä CountdownScreenlet.py on syönyt ja rupesin tekemään muutoksia. Muokkasin pituutta ja leveyttä ja tekstien paikkoja ja fontteja. Tein png-kuvan Applen oman widgetin mallista ja tallensin sen InkScapella svg-muotoon (sana ”minuuttia” piti lyhentää ”minsaa”, koska muuten se ei olisi mahtunut). Voilí¡, teema oli syntynyt.

Teema vaatii Garamond-fontin näkyäkseen oikein. Ja mustathan että oletusteema ei muokkauksieni jälkeen toimi, eikä tarvitse toimiakaan. Nyt on kätevä laskuri työpöydällä. Huom, laskureita voi lisätä vaikka loputtomasti screenlets-paneelista. Lataa countdown-screenlet tästä! (.tar.gz, 70,1kt, sisältää muokatun screenletin, rolle-mac-teeman .png, .svg ja .psd -tiedostoineen) Asennus: Kun olet asentanut alkuperäisen countdownin, pura tar.gz:n sisältämä Countdown-kansio ~/.screenlets/Countdown päälle ja käynnistä screenlet uudestaan screenlet-paneelista.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

 1. k00pa

  Aika tarkasti laskettu aika :P

  Minä rupesin miettimään että miten saat kaiken näyttämään niin pirun hienolta…

 2. rolle

  Kiitos koopa! Kommentistasi tuli erittäin hyvä mieli :’)

 3. tms_

  ”Minä rupesin miettimään että miten saat kaiken näyttämään niin pirun hienolta¦”

  Mäkin oon miettinyt ihan samaa jo ajat :)