4 netin parasta Instagram-galleriaa

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

EDIT 28.1.2013: Tämä kirjoitus on hieman vanhentunut, nimittäin Instagram on julkaissut pari kuukautta sitten omat web-profiilinsa. Pieksee nämä alla listatut 100-0. Minun löytyy täältä.

Instagram on mobiiliyhteisönä alkanut palvelu, jonne käyttäjät postaavat kuviaan. Keväällä palvelu saatiin Androidillekin. Sittemmin palvelusta on tullut myös web-versioita, eli sivustoja joilla Instagramia voi käyttää aivan samalla tavalla kuin puhelimellakin. Tässä esittelen muutamia niistä.

Pinstagram

Pinstagram yhdistää Pinterestin ulkoasun ja asettelun Instagramiin kätevästi. Tämä oli ensimmäinen Instagram-katselin, johon törmäsin. En päässyt sisälle Pinterestiin, joten tämäkään ei oikein minulle toiminut. Uppoaa varmasti kuitenkin hameväkeen, kuten Pinterestkin.

Statigram

Statigram osoittautui itselleni kaikista kätevimmäksi. Sivusto sisältää kätevän profiilin jota voi linkitellä joka paikkaan. Kuvan uppausta lukuunottamatta samat toiminnot löytyy kuin sovelluksestakin. Extroihin, kuten statseihin ja kilpailuihin en ole niinkään tutustunut.

Instagrille

Instagrille poikkeaa näistä muista siinä, että se ladataan omalle koneelle. Softa on luotu (alustavasti) Windowsille tarkoitetulle Pokki-alustalle. Ohjelma on kaunis ja näppärä, mutta siltikin itselleni vielä turhan kömpelö näihin muihin verrattuna. En haluaisi ”erillistää” Instagramia omaan softaansa koneelle, vaan pitää palvelun selaimessa. Vaatii vielä hieman totuttelua.

Instacanvas

Instacanvas luo Instagram-kuvista ostettavia taideteoksia ja gallerioita, mikä on minusta jopa hieman naurettavaa. En koskaan päässyt sisälle kyseiseen palveluun. Kaipa homman voi lyödä rahoiksi tälläkin tapaa.

Muistathan että päivittynyt Instagram sisältää nykyään kirjautuneille myöskin jonkinlaista funktionaalisuutta, mutta kuvan osoite täytyy aina olla tiedossa päästäkseen tykkäilemään ja kommentoimaan.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

5 kommenttia

 1. Bubs

  Samoilla linjoilla ollaan täälläkin, eli statigram osoittautunut parhaaksi. Testailin myös followgrammia (http://followgram.me) mutta statigramissa tykästyin mahdollisuuteen ryhmitellä seurattavat ja sitä kautta sorttaamaan feediä.

 2. jessica

  meinasin et voisin tehä käyttäjän tonne statigrammii, mut mite tuonne tehää käyttäjä ?

 3. Rolle

  jessica, Tämä teksti on vähän vanhentunut, nimittäin Instagramilla on nykyään omat profiilit: http://instagram.com/rolle_

 4. jessica

  selvä, mut mite tuonne tehää käyttäjä ? ja mikä tuon nettiosote on ? mulla on siis nokia asha 311 johon ei saa tota instagramia ladattua, mut kuiteki haluisin tehä käyttäjän, toimiiks tää versio siis ilman puhelinta jne ? haha anteeks tulee kauheest kysymyksiä :D

 5. Rolle

  jessica, Instagram on mobiilisovellus, tarvitset sen käyttämiseen ja tunnuksen luomiseen iPhonen, iPadin tai Android-tabletin tai Android-puhelimen.