Viha-rakkaussuhde opiskeluelämään

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Opiskeluelämän taas alkaessa viikonloppuja osaa arvostaa. Tänään pääsin yllätyksellisen aikaisin viikonloppua viettämään, sillä englannin opettajallamme oli jotain muuta tekemistä ja hän päätti laittaa tunnille itsenäisiä tehtäviä. Siispä päätin häippäistä kirjoitettuani nimeni läsnäololappuseen. Minulla on kuuden palkin jaksoja (jotain 33 viikkotuntia? joka päivä kahdeksasta kolmeen paitsi maanantaisin kahdeksasta neljään) ainakin seuraavat kolme kuukautta. Sain maanantaina kesälomalle unohtuneen todistukseni. Yllätyksekseni huomasin että olin saanut lyhyen matematiikan viimeisestä kurssista nelosen. Eipä haitannut, sillä se oli viimeinen. En enää koskaan opiskele matematiikkaa! Jo sana matematiikka saa numerot pyörimään päässä.

Espanjan opettajamme vaihtui. Onneksi. Luultiin vielä keskiviikkona että Coleman (vanha vanhempi opettajamme) jäi eläkkeelle, mutta näin hänet tänään käytävällä. Teki comebackin. Tiedä sitten opettaako enää meitä. Koulu menettelee. En jaksa tehdä läksyjä. En jaksa opiskella. En edes yritä. Kirjoituksiin pitää lukea vähän. Lähden rennolta pohjalta. Ei kato ressata!

Eilen huoneestani haettiin parvisängyn palaset pois. Vihdoinkin pääsin eroon siitä! Nyt huoneessa on tilaa vaikka tanssia, vaikka en osaa. En ole tanssinut koskaan, enkä tule tanssimaan. Vielä pitäisi saada loput huonekalut myytyä.

Uusi ulkoasu on tulossa rollewebiin nyt syksyllä. Se on ollut valmiina jo pitkään, sillä kyllästyin tähän kirkkaaseen pelkistettyyn heti kättelyssä. Oli pakko vihjata, jotta näen onko vähäisillä lukijoilla yhtään innostusta. Aluksi ajattelin että voisin yllättää kaikki, mutta sitten tulin toisiin ajatuksiin. Ulkoasu on valmis, mutta sen julkaiseminen on asia erikseen.

Tänään sain vihaista palautetta kahdelta tytöltä. Olin julkaissut heitä ärsyttäviä kuvia, jotka eivät edes olleet minun ottamiani. Pahoittelin ja selitin asian. Kuvia on yli 4000, enkä ole ehtinyt karsia kaikkia luvattomia kuvia pois.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

 1. Miika

  Et sitten taida kirjoittaa matikkaa? Viimeinen numero ei saanut olla 4 jos oikein muistan..

  Ja se on tosijuttu, ettei kirjoituksiin stressata. Sujuu miten sujuu ja jos ei suju, niin uusitaan. Positiivisella ja rennolla asenteella pötkitään pitkälle – tai sitten ei.

  Odotan sitä ulkoasua..

 2. Bitten

  Juu, juu, uuttaa ulkoasua vaan tupaan \o/

  Ja pitkä matikka sen olla pitää ;D Sekin on liian helppoa. Tai ei. Mutta hyvin menee.

 3. Joona

  Niinpä niin. Matematiikasta pitäisi keskiviikkona uusia 1. kurssi ja nyt on menossa pitkän oppimäärän 5. jakso, jossa aiheena ovat vektorit.

  Onneksi olen tähän asti pysynyt seiskan tasolla. Tiukille se kuitenkin ottaa. Jään odottelemaan uutta ilmettä tänne Rollewebbiin.

 4. essi

  Hmm, kuvista vaan, ei ollut mitenkään tarkoitus kuulostaa vihaiselta, mutta ei ne kuvat kovin paljon innostanut mua eikä sen paremmin Maijuakaan. Eikä siinä mitään, se oli ihan varmasti vahinko enkä kanna asiasta kaunaa.