Videosoittimet Androidille huonoimmasta parhaimpaan

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

EDIT 29.5.2012: Tämä artikkeli on hieman vanhentunut, sillä VPlayer on päivittynyt huonommaksi. Paras on tällä hetkellä ehdottomasti MX Player.

Androidille on hirveä määrä juuri tietyn kategorian ohjelmia. Sarjojen ja elokuvien suurkuluttajana tykkään katsoa joskus liikkuvaa kuvaa jopa puhelimestani. Varsinkin lyhytkestoisilla työmatkoilla junassa ja bussissa istuessa puhelin on todella passeli väline videoiden katsomiseen. Tähän tarkoitukseen androidin videosoitinohjelmat ovat hienoja keksintöjä. Hyvää videontoisto-ohjelmaa ei kuitenkaan tunnu löytyvän helposti. Tässä artikkelissa valotan hieman tarjontaa ja yritän löytää sen parhaan videontoisto-ohjelman Androidille.

yxplayer

Android-ohjelman logoYxplayer on tietämistäni videosoittimista rumin, niin nimeltään kuin ulkonäöltäänkin. Ohjelmassa on paljon ominaisuuksia, jotka tuntuvat toimivan, mutta ohjelman käyttöliittymä vie fiilikset täysin. Enkä myöskään tiedä tarvitsenko verkkostreamaus-tukea videosoittimessa, yxplayerissa on tuki Samba-, UPNP-, http-, ftp- ja mms-streamaukselle. Haluan vain katsoa videotiedostoa ehkä tekstityksen kera, mutta se tuntuu olevan yxplayerilta liikaa vaadittu. Käyttöliittymän sekavuuden myötä nimittäin katkee päästä verisuoni jos toinenkin.

YxplayerYxplayer ei tunnu. Asetukset ovat monen valinnan päässä ja kokonaisvaikutelma on sekava. Rumuuden lisäksi tässäkään ohjelmassa tekstityksissä ei toimi ääkköset. Yxplayer tukee (monen muun lisäksi, harmillista kyllä) ainoastaan srt-muodossa olevia tekstityksiä, subia ei tueta. Videomuodoista toimii mpeg-, avi-, mp4-, flv-, mkv-, wmv- ja asf-formaatit ja niiden sisältämät useimmat kodekit divx:stä lähtien.

Itselleni suurin no no oli pelkästään softan käyttöliittymän rumuus. Kaiken kukkuraksi yxplayer ei ole ilmainen, vaan kokeiluversion jälkeen pitää maksaa. En huolisi tätä edes ilmaiseksi. Videon pyöritys takkuilee, tekstit takkuilee, käyttöliittymä takkuilee. Poistoon välittömästi.

Android-softaa

Hyi helkutti, miten rumat säätimet!

QQplayer

Android-softan logoQQplayer vaikutti lupaavalta, mutta osoittautui myöskin sudeksi. Käyttöliittymä on tarpeeksi selkeä, mutta asetuksia ei ole tarpeeksi. Tiedostonselaus on ärsyttävä, kun ohjelma ei tunnu muistavan kansioita jossa viimeksi oli. Omia videotiedostoja pääsee selaamaan vasta menun kautta ”Browse manually” -kohtaa klikkaamalla.

Android-softaa

No video files in current scan folder, oh really, en tiennytkään?

Video pätkii jostain syystä, eikä tekstityksissä näy ääkköset. Tekstitykset eivät myöskään näy syncissä ja ajallaan videon kanssa. Jo pelkästään nämä ongelmat saivat minut siirtymään seuraavaan. Ei todellakaan ”one of the best video player”, jota lupailevat.

Android-softaa

Yllä näkyvä ääni- ja tekstitysraitavalikko jäi tuohon näkyville koko katsomisen ajaksi. Puutteellinen ohjelma. Next, please.

mVideoplayer

Android-softan logoLinuxin mplayeria mukavasti muistuttava mVideoplayer on ilmaisena perussoittimena kohtuullisesti toimiva, mutta enemmässä käytössä se ei riitä millään. Perusvideoita mVideoplayer toistaa hyvin, mutta heti kun siirrytään dvdrip-tasoiseen aviin tai wmv:hen ohjelma rupeaa herjaamaan kodekeista ja yhteensopivuuksista. Mikään ei ärsytä enemmän kuin se, että ohjelma ei ole varma toimiiko videoformaatti vai ei. En ottanut ilmoituksesta kuvankaappausta, mutta ohjelma ihan oikeasti ilmoittaa ”en ole varma tuenko tätä videomuotoa, mutta kokeillaanko?”. Naurettavaa.

Android-softaa

Sentään kontrollerit ovat hienot?

Ensimmäisellä yrityksellä avi lähti pyörimään, joskin vaivalloisesti. Toisella yrityksellä näkyi pelkkää mustaa, eikä edistymispalkki edennyt mihinkään. Aiemmin toimimaan saamani videot pyörivät, mutta edistymispalkki ei näytä toimivan millään videolla. Miksi selkeitä bugeja ei korjailla?

Android-softaa

Ohjelma skannaa videot alussa, mikä kestää tuhottoman kauan jos videoita on useampi. Minulla parin videon skannaus vei yli viisi minuuttia. Lisäksi ohjelma kaatui skannaamisen päätteeksi. Asetuksia sentään on jonkin verran saatavilla ja tässä ohjelmassa sentään ääkköset toimivat. Tekstitykset eivät kuitenkaan tule videon kanssa oikeaan aikaan… lisäksi ohjelmassa on mainoksia, tosin minulla niitä ei näy Adfreen ansiosta.

Rockplayer

Android-softan logoLupaavalta kuulostava ilmainen Rockplayer on muuten loistava, mutta tässäkin ohjelmassa on yksi kuuluisista kompastuskivistä: tekstien ääkkösiä ei saa näkyviin. Ohjelmassa on myös ärsyttävä vesileima vasemmassa ylänurkassa koko ajan näkyvissä.

Android-softaa

Asetuksia on paljon, mutta ohjelmassa on myös turhia ominaisuuksia. Lisäksi en ymmärrä miksi käyttäjää pitää hämmentää videon katsomista aloittaessa valittavilla valinnoilla kuten ”laitteiston dekoodaustila” ja ”ohjelmiston dekoodaustila”. Tässä olisi ehkä paras ilmainen videosoitin jos vain tekstien ääkköset toimisivat ja vesileima poistettaisiin vasemmasta yläreunasta. Video pyörii ilmaisista sujuvammin, yhtään pätkimättä – kuten pitääkin.

VPlayer

Android-softan logoJa boom! Helmi on löytynyt. Tämä ohjelma on silkkaa täydellisyyttä. VPlayerissa on tähän asti toiminut kaikki tiedostomuodot (avi, wmv, mov) kodekeista riippumatta, tekstitykset ääkkösillä (tunnistaa enkoodauksen automaattisesti, oli teksti sitten syyriaa tai suomea), video toimii pätkimättä sutjakkaasti ja soittimessa on kaikki tarvittavat toiminnot.

Android-softaa

Ohjelman käyttöliittymä on nätti ja selkeä, kansioissa näkyvät ainoastaan mediatiedostot ja videot lähtevät suoraan pyörimään pätkimättä. Tekstityksen kokoa ja varjoa voi muuttaa, kuten myös video- ja äänikodekkeja. Ohjelma myös muistaa mihin kohtaan videossa jäi. Asetuksia on todella kattavasti.

Android-softaa

Ainoana ”miinuksena”, että ilmaisversion kokeilujakson päättyessä softa täytyy ostaa. Hinta on viisi euroa, mutta sen maksaa mielellään näin mahtavasta ohjelmasta. Suosittelen lämpimästi VPlayeria, jos aiot katsoa puhelimellasi enemmänkin videoita.

Android-softaa

On ihan parasta että ei tarvitse muuttaa videotiedostojen muotoja mihinkään erityiseen muotoon (kuten iPhoneissa, pff), vaan ne voi siirtää suoraan puhelimelle ja katsoa suoraan ilman välivaiheita, tekstitysten kera. Toivottavasti tämä hieman valaisi Androidin videotoistomahdollisuuksia ja toivottavasti joukosta löytyi mieleinen. Esittelystäni jäi puoliksi tarkoituksella pois MoboPlayer ja Summer Player. Kumpikaan niistä ei natsannut.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. hönöpetteri

    siis tota tekstiä on ihan liikaa. en löytäny sieltä mistää että mitä videomuotoja se android nyt tukee.