Kuulokkeita kahdesta eri maailmasta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Pioneer SE-CL30

Pioneerin kuulokkeet ovat muotoilultaan hienon näköiset, mutta hienot kuulokkeet ilman tarpeellista mukavuutta eivät ole mitään. Sain hyvän ensivaikutelman, mutta heti kun tungin penetraattorit korviini kaikki se hienous oli poissa. Kuulokkeet ovat yksinkertaisesti liian kovat. Kuvittele kuminen pallo korvasi sisässä, ei tunnu mukavalta. Mikään kolmesta koosta ei sopinut minulle. Äänenlaatu on kuitenkin huippuluokkaa, vaikka diskantti onkin ehkä vähän liian yliherkkä. Vaatii totuttelua. Meduusatyynyt eivät peitä taustaääniä täydellisesti, mutta ihan tarpeeksi hyvin.

Ehkä eniten minua ärsytti johtohässäkkä; vasemman kuulokkeen johto on noin 10cm ja oikea kolme kertaa pidempi, mikä aiheuttaa esim. kävellessä sen että vasen kuuloke meinaa koko ajan irrota päästä (vaikka pidempi johto menisi niskan takaa). Johdon idea on varmaan se, että kuulokkeet eivät olisi niin paljon tiellä kun pääjohto menee suoraan vasemmasta korvasta taskuun. Tuokaa äkkiä langattomat korvansisäiset nappikuulokkeet markkinoille!

Hinta ~40e (gigantti)
Pisteeni: 2/5

+ Äänenlaatu
+ Muotoilu
Johto
Mukavuus
Käytettävyys
Hinta-/Laatusuhde

KOSS the Plug

Ensimmäisen kerran kun ostin KOSSin plugit, yllätyin positiivisesti. Tyynyt tuntuvat mukavilta korvissa ja äänenlaatu on huippuluokkaa. Deep bass, kuten luvattiin. Olen ollut tyytyväinen kuulokkeisiin noin puoli vuotta pienistä ongelmista huolimatta. Ensin johto irtosi vasemmasta kuulokkeesta tavallisessa käytössä. Kiinnikkeessä oli ilmeisesti valmistusvirhe, mikä aiheutti johdon irtoamisen ja rispaantumisen. Mutta ei hätiä mitiä, ehkä parasta kuulokkeissa on elinikäinen takuu. Product for Life!, Vein tuotteen giganttiin ja sain hakea myymälästä uudet. Kesti toiset puoli vuotta kun tyynyn tappi löystyi putosi paikoiltaan kuralampeen. Ensi kerralla liimaan sen kuulokkeeseen kiinni.

Muotoilu on neutraali ja hyvä (ominaisuuksista vähäpätöisin), mutta ei näillä nukkuessa kuunnella. KOSS plug hoitaa hommansa täydellisesti. KOSSin plug peittää taustaäänet täydellisesti ja on korvansisäisten kuulokkeiden eliittiä. Käykää heti ostamassa. Varo ettet jää auton alle uppoutuessasi musiikin maailmaan!

Hinta ~29e (gigantti)
Pisteeni: 5/5

+ Äänenlaatu
+ Johto
+ Mukavuus
+ Hinta
+ Elinikäinen takuu

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

  1. taddels

    Kait pitää tollaset KOSSit ostaa kerta ne on paremmat.

  2. ZödxXx

    Koss:it hankintaan ;)

  3. GURU

    KOSSIT OVAT RAUTAA!!!!!!!!!!!!AIVAN MAHTAVAT!!!! MAHTAVAT!!!!