Verkko-ongelmia

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Internet on tänään pätkinyt ja hidastellut. Aiempaan hidasteluun oli kyllä syynä Firefoxin versio 3.0.3, mutta onko normaalia jos oma kaapelinetti toimii osan ajasta hitaammin kuin alle megan mokkulayhteys? Tämä EEE PC:ssä käyttämäni saunalahden gprs-yhteys huawein e169 (vanhemmalla) mallilla toimii ainakin pätkimättä ja hidastelematta, toisin kuin oikea elisan internetyhteyteni. Sanoivat viimeksi kun soitin että vika on modeemissa. Pari kertaa vika on ollut Elisan puolella ja he ovat sen myöntäneet.

Johtuisiko yhteyden ongelmat sitten tänään uutisotsikoihin tulleesta merenalaisesta kaapelirikosta. Tiedä sitten. Käynnistin modeemin uudestaan (kahdesti) noin puolisen tuntia sitten ja yhä on nettiyhteys toimimattomana. Online-valo vain vilkkuu hitaasti ja reitittimen hallintasivu sanoo että internetyhteyttä ei pystytä luomaan. Kaipa se jossain vaiheessa nousee, siihen asti minun pitänee pärjätä mokkulayhteydellä.

Olen jo kauan sitten myöntänyt nettiaddiktioni. Nettiä käytän kyllä koko rahan edestä. Kommunikaattorissani on dataliittymä, joten voin ulkona kävellessä käyttää ssh-yhteyttä ja irssiä. Ärsyttää vain tuo ”oikea” nettiliittymä joka voisi toimia paremminkin. No, tuleepahan vaihteeksi käytettyä miniläppäriäkin vähän enemmän.

Edit: Heti kun painoin lähetä-nappulaa niin netti rupesi toimimaan.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä