Vallan omituinen kuumuus

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Taas vietetään viimeisiä vapaapäiviä ennen koulua ja mietitään kuinkas se loma menikään taas niin nopeasti, vaikka koulusta päästessä ajateltiin että mahtavinkaan lomareissu ei voi kiihdyttää aikaa tarpeeksi. Ja nyt kun opiskeluelämä on taas parin päivän päässä, sää – tai ainakin lämpötila – tuntuu omituiselta. Puissa on keltaisia lehtiä ja kaiken järjen mukaan pitäisi sataa vettä. Elokuu on kohta puolessa välissä ja porukka viettää kesän kuumimpia päiviä. Jenkeissäkin on ollut lämpötilaennätyksiä, nimittäin viikko taaksepäin oli 109 fahrenheitiä, joka on about 40 astetta celsiusta. Jos 25 astetta saa jo hien ja pehin valumaan, voin kuvitella miten ihmisten iho sulaa pois Amerikassa. Tai sitten odotan liikaa syksyä. Teille tavallisille pulliaisille tämä kuumuus voi olla jopa ylivoimasta ainakin öisin, sillä omassa jo paljon kohutussa asunnossani on viileän sopiva lämpötila ympäri vuoden – kämppä kun on puoliksi maan alla. Itse en voi valittaa.

Eilen oli tarkoitus ostaa koulukirjoja. Halusin olla kerrankin ajoissa, sillä edellisvuosina kirjojen hankintapolitiikkani närkästytti selvästi opettajia liian usein. En kerinnyt eilen käydä kirjakaupassa, koska ovet suljettiin jo seitsemältä ja elokuva kesti melkein kahdeksaan. Jaa, mikä elokuva? Kävin katsomassa Markon kanssa Miami Vicen. Heitin 9 euroa roskiin. Turha leffa. Joka tapauksessa, leffan jälkeen menin Veikolle nukkumaan, koska en jaksanut raahautua kotiin asti ja tänä-aamuna suunnistin kirjakauppaan. Kirjoihin meni päälle 100 euroa.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. tms_

    mitä tekemistä sulla on uuden opsin kanssa? eikös abit mene vanhan mukaan jolloin käytettyjä pitäs löytyä…

  2. rolle

    Jostain syystä kaikki kirjat kirjalistassa olivat eri sarjaa mitä aikaisemmin ollaan käytetty. Tiedä sitten riippuuko opsista. Jamera ei ollut auki, joten ostin uutena.