Vahingonilo on paras ilo

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Amerikkalaisten keskuudessa tunnettu MXC (Takeshi’s Castle, FÅ«un! Takeshi Jō) on japanilainen tv-kilpailu-sarja. Sarjalle ei voi olla nauramatta, sillä kilpailijat kirjaimellisesti kärsivät yrittäessään päästä labyrintistä ulos. Aina jossain on kuravettä, kivuliaita esteitä, kuten vyöryviä kiviä tai kovia seiniä.

Parasta on että amerikkalaiset ovat tehneet sarjasta oman versionsa (ks. MXC), jossa puheet on dubattu täydellisesti ja peitetysti englanniksi. Ainoa vain että alkuperäinen sanoma on muutettu täysin, mikä tekee sarjan katsomisesta vieläkin huvittavamman. Tulee mieleen vanha kunnon Kung Pow -elokuva, joka jaksaa vieläkin naurattaa.

Jokaisessa jaksossa eri tason ihmiset (tehdastyöläiset vs. matkustusalan ammattilaiset, piirrettyjen ääninäyttelijät vs. teurastajat…) kilpailevat toisiaan vastaan erilaisissa puzzleissa. Tehtävät on selkeästi suunniteltu vanhojen legendaaristen nintendo-tasohyppelyiden pohjalta. Suosikkejani on ”Sinkers and Floaters”, ”Log drop” ja erittäin tasohyppelymäinen ”the Dash to Death”. Kaikkea sitä keksitäänkin, ainakin Japanissa.

In the United Kingdom, a shortened version given a comedic voiceover by Craig Charles has been shown on cable TV channel Challenge since 2002, where fans of the show (as well as those in Japan) are known as ”Keshi-heads”. On Saturday 3rd September, 2005, MXC aired for the first time on UK television between 9 and 10 pm on Challenge under the name of Takeshi’s MXC.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. taddels

    Japanissa kyllä keksitään kaikenlaista… Käyppä katsomassa youtubessa japanese spiderman. ja etsi se ja kirjota se haku sanana ”japanese spiderman subs” tai kutakuinkin noin kumminkin että siinä on englannin kielinen teksti. Se on niin LOL… AIVAN mahtava…. KANNATTAA oikeesti käydä katsomassa