Sarjat: Walking Dead ja Game of Thrones

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Aloitan uuden sarjan seuraamisen hyvin harvoin ja katson sarjoja muutenkin vähän. Sarjoja katsoessa on jotenkin ihan eri fiilis kuin esimerksiksi elokuvia katsellessa. Jaksoja ei pysty arvostelemaan samalla tavalla kuin elokuvia, mikä on ehkä suurin syy siihen miksi en sarjoihin oikein innostu. Elokuvat ovat kerrasta poikki, sarjat vain jatkuvat ja jatkuvat. Kesken on jäänyt (jos ei itse sarja niin spin-off) mm. Battlestar Galactica, Star Trek, Smallville, Andromeda, Carniví le, vain sen takia kun ovat sisältäneet liikaa tylsiä jaksoja, eikä sarja ole edennyt yhtään minnekään, tai minulta on jostain muusta syystä kiinnostus loppunut.

Sarjojen katsomisessani oli siis pitkä tauko. Uudemmista sarjoista Sopranos taitaa olla katsotuista edelleen yksi lemppareitani, muista loppuneista Prison Break ja Lost olivat melko hyviä, vaikka kärsivätkin loppua kohti pienen inflaation. Alkuperäinen Stargate (eli Tähtiportti) taitaa olla kaikkien aikojen lempisarjani, pituudestaan huolimatta.

Sarjan pitää olla siis todella hyvä, jotta edes harkitsen sen aloittamista. Aloittamispäätökseen vaikuttaa myös muiden suosittelut ja sarjan voittamat ehdokkuudet tai palkinnot. Tänä vuonna sytyin pariin laatusarjaan, joita nyt esittelen tässä bloggauksessa.

Walking Dead

Jenkkien AMC:llä lokakuussa 2010 alkanut televisiosarja Walking Dead kertoo perinteisen jo kymmenissä elokuvissa nähdyn tarinan, jossa tyyppi herää paikasta x ja huomaa ihmisten kadonneen maailmasta ja tilalla olevan ihmisiä syöviä eläviä kuolleita. Ennen sarjan aloittamista minulla oli matalat odotukset. Mietin että voisiko sarja ylittää millään aiheesta tehtyjä elokuvia. Sarjan ensimmäiset kuusi jaksoa katsoneena voin sanoa että ylittää ja helposti.

Walking Dead TV-sarja

Walking Dead perustuu samannimiseen sarjakuvakirjaan. Sarjan hahmot ovat uskottavia, tyylikkäitä ja mielenkiintoisia, kuten myös sarjan kutkuttavan jännittävä juonikehitys. Näyttely on Walking Deadissa loistavaa ja sarjasta bongaa muista sarjoista ja elokuvista tuttuja näyttelijöitä. Sarjan pääosassa nähdään myös Prison Breakin Sara Tancredina tunnetuksi tullut Sarah Wayne Callies. Sarja on vielä aluillaan ja jatkoa seuraa muistaakseni syksyllä. Suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan! Sarja jatkuu 30. lokakuuta 2011.

Game of Thrones

HBO tuntuu tuottavan vain laatusarjoja (myös Sopranos tuli HBO:lta), tai ainakin Game of Thrones näyttää olevan sellainen. Tutustuin sarjaan vasta hiljattain. Sarjaa suositeltiin minulle monelta taholta, mutta viimeisen niitin antoi oma veljeni. Jos hän pitää jostakin sarjasta, sen on oltava katsottava. Jo sarjan ensimmäisessä jaksossa se kaunis fantasiamaailma vei mukanaan, vaikka jaksossa olikin vähän liikaa saippuaoopperaa, mistä syystä en jaksanut jatkaa aikoinaan esimerkiksi Rome-sarjan katsomista.

Game of Thrones TV-sarja

Game of Thrones on poikkeuksellisella tavalla hyvin tehty, kaunis, tarinaltaan upea saaga, jollaista ei ole ennen nähty. Sarja on saanut kehuja, eikä ihmekään. Eritoten kehutaan kirjoja, joista sarja on tehty ja miten hyvin filmatisointi kunnioittaa alkuperää, eli Tulen ja Jään Laulu -kirjasarjaa, johon Game of Thrones kuuluu. Sarjan katsominen saa minut harmistumaan siitä että en lukenut kirjasarjaa vielä silloin kun lukutoukkana kirjoja ahkerasti ahmin. Nykyään ei jää kirjoille aikaa, kun haluaa enemmän sitä visuaalista viihdykettä vapaa-ajallaan. Siihen tarkoitukseen Game of Thrones on nannaa, karkkia, upeaa. Sarja on soundtrackista lähtien upeaa katsottavaa. Olen jo ihastunut tunnusmusiikkiin. Seuraava traileri antaa melko hyvän kuvan sarjasta.

Taru Sormusten Herrasta tuttu Boromir, eli Sean Bean lukeutuu lempinäyttelijöihini ja sopii juuri tämän kaltaisiin rooleihin. Game of Thrones on Walking Deadin tapaan vielä suhteellisen uusi sarja, joten jaksoja on tämän bloggauksen kirjoittamishetkellä julkaistu vasta seitsemän kappaletta. Kahdeksas jakso ilmestyy huomenna, sunnuntaina ja näytetään HBO-kanavalla.

Tiedätkö yhtä hyviä uusia tv-sarjoja? Mitä mieltä olet näistä kahdesta helmestä, vai ovatko helmejä nähneetkään?

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

9 kommenttia

 1. Petri

  Rome on yksi parhaista telkkarisarjoista. Harmillista, ettei sitä päätetty jatkaa enää kolmannelle sesongille. Sen sijaan tuotantoyhtiö päätti tehdä kaikenlaista muuta huuhaata. Ymmärrän hyvin ohimennen mainitsemasi pointin Romen saippuaoopperameiningistä, mutta sen voi sivuuttaa, sillä sarjan lavasteet, puvustus ja yritys näyttää historiallisia tapahtumia hyvittävät kaiken. :-]

 2. Jussi

  Odotin Game of Thrones sarjaa jo kauan, kirjat olivat hyviä. Sen on suomentanut pienkustantamo nimeltä Kirjava: http://kirjava.com/index.html että jos kirjat kiinnostaa niin kannattaa tukea. =)

 3. Rolle

  Petri, Ihan samaa voisi sanoa Game of Thronesta, paitsi saippuaoopperaa on vähemmän ja sekin vähä on todella mielenkiintoista ja kutkuttavaa.

  Jussi, Voisin kyllä lukea tuon. Kirjastosta varmaan löytyy.

 4. Tomi

  Nuo ovat tällä hetkellä itselläkin ne huiput. True Bloodia varmaan katson myös, kun jatkuu. Toisen kauden jälkeen lopetettu Stargate: Universe oli kyllä myös parhautta, vaikka en niitä aikaisempia jaksanut montaa jaksoa katsoa.

 5. Rolle

  Minä en jostain syystä jaksanut seurata Stargaten spin-offeja yhtä tuotantokautta pidempään… jotenkin eivät tehneet tarpeeksi kunniaa alkuperäiselle, tai jotain. Mutta spin-offit ovat aina spin-offeja. Atlantista sentään jaksoi seurata pidempään, Universe ei kiinnostanut pätkääkään enää…

 6. Rolle

  Korjaan, SGU:ta en näköjään olekaan seurannut. Vaikuttaa kiintoisalta…

 7. RouVix

  Jos sarjan takia tekee mieli lukea myös kirjat, kuten kävi ainakin minulle ja Lp-:lle, saa ne edullisesti Saksan Amazonista.

  https://www.amazon.de/George-Martins-Thrones-4-Book-Boxed/dp/0345529057

  Postikuluineen 25,84e ja paketti sisältää siis neljä ensimmäistä kirjaa pokkareina, englanniksi. Itse ainakin luen tälläiset kirjat mielelläni alkuperäiskielellä, koska ne kuitenkin menettävät jotain käännöksessä. Kirjastoista voi teosten etsiskely olla vähän turhaa, sillä ne ovat tällä hetkellä aika kuumaa kamaa ja suurimmasta osasta kirjastoja varmaan varattu jonnekkin ensi vuoden puolelle.

  Sarja on mielestäni ihan jäätävää timangia, ja rynnii vauhdilla oman sarjojen top-listan kärkisijoille, sinne Deadwoodin, Sopranosin ja True Bloodin kavereiksi. Ja kas kummaa, kaikki ovat HBO:n…

 8. Rollen kesäkuulumisia | Rollemaa.org

  […] Johtuneeko noista sarjoista. Merlin jäi vuosia sitten kesken, joten aloitin sen uudestaan Game of Thronesin uusia jaksoja […]

 9. 41 arvostelua – Kaikki katsomani TV-sarjat tähän mennessä | Rollemaa.org

  […] Maailmanloppu zombie-virusepidemian myötä oli ja meni. Walking Deadissa seurataan kuinka Rick johtaa selviytyneitä elävien kuolleiden läpi turvapaikkaan. Walking Dead kuuluu ehdottomasti parhaimmistoon kaikista katsomistani sarjoista. Ellei kolmen parhaan joukkoon. Kolmoskautta päästään jatkamaan taas helmikuussa. Olen kirjoittanut sarjasta erilliseen bloggaukseen pienen arvion. […]