Sosiaalisen median verkkoselain – Rockmelt

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Rockmelt-logo Netscapen keksijältä ja kumppaneilta on tullut uusi web-selain nimeltään Rockmelt. ”Kivisula” julkaistiin maanantaina 8. marraskuuta.

Selain on vielä kehitysvaiheessa ja sen kokeilemiseen tarvitsee kutsun. Kiitos Timon, minäkin pääsin tänään kokeilemaan.

Selain on tiettävästi saatavilla ainoastaan Windowsille ja Macille, joten Linux-käyttäjänä selaimesta on ainoastaan hyötyä toissijaisilla lähinnä media- ja testikäytössä olevilla Windows-koneillani. Rockmelt on käsittääkseni ensimmäinen sosiaalisen median selain, sillä siihen on sisäänrakennettu mm. Facebook ja Twitter.

Rockmelt ei paljon asentaessa kysele. Käynnistettäessä kysytään tietenkin ensimmäisenä lupaa Facebookin käyttöön. Ensisilmäyksellä selain vaikuttaa melko kätevältä. Vasemmalla näkyy paikalla olevat naamakirja-kaverit ja oikealle voi lisätä Twitterin ja seuraamiaan syötteitä. Rockmelt toimii siis itsessään myös syötteidenlukijana. Ja hyvänä sellaisena.

Kuvankaappaus Rockmeltistä

Ulkoasu muistuttaa Google Chromea. Nappulat ovat kuitenkin hieman eri näköisiä ja tuovat Rockmeltiin omaa näköä. Ilman Aeroa ja NOOTO Windows 7-teemalla sosiaalisen median valikot (”seinät”) bugaavat erittäin häiritsevästi. Minua myös hieman ahdistaa se että vasemmalla töllöttää kymmeniä naamoja netissä surffatessani – ikään kuin he katselisivat tekemisiäni. Vaatii hieman totuttelua tämä.

En kuitenkaan siirry Rockmeltiin vielä pitkään aikaan. Suurin syy tähän on tietenkin Linux-tuen puuttuminen. Mutta koska selain on Chromiumiin pohjautuva, Linux-versio on pian odotettavissa. Jään siis testailemaan ja odotan innolla mitä tästä syntyy. Btw, jos joku haluaa kokeilla niin minulla on vielä kaksi kutsua jäljellä. Omat kutsuni loppuivat aika nopeasti, mutta kutsun saat helposti ilmoittautumalla Rockmeltin sivuilla.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

  1. mustikkasoppa

    FB tsättäily RockMeltillä on miellyttävämpää kuin suiraan fb:n sivulta. :D Enempää en ehtinyt nyt tosin tutustua. Ehkä turha selain mutta jos joku tykkäis niin kiva. :)

  2. fmatic

    Kiitos kutsusta! Testasin pikaisesti Leopardilla ja vaikuttaa varsin pätevältä tekeleeltä. Yritin tuota asentaa Linuxiin yhditelmällä CrossOver ja WINE, mutta heikoin tuloksin, joten tätä täytyy nyt koeajaa Mac:n puolella tai Wintoosassa. Toisaalta tähän on jo tottunut, että Linux käyttäjät saavat tällaiset cross-platform – tuotokset aina viimeisenä tai ei ollenkaan. Paljon käyttämäni Evernote on tästä myös hyvä esimerkki. Sivustolla näin kärjistetysti hehkutetaan: ”Käytä sitä missä tahansa ja millä tahansa” ja siitä löytyy versio jos jonkinlaiselle alustalle paitsi Linuxille. Onneksi se toimii kuitenkin WINE:n avustuksella hienosti.

  3. samwise

    elämää helpottaisi moinen selain, harmi että invite ehti jo mennä :D pitää toivoa että itsekkin pääsisin betaan