Superhero Movie

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Rick Rikeriä pistää muunneltu sudenkorento, mikä antaa hänelle yliluonnollisia kykyjä. Poika etsii itsestään sankaria yrittäessään pelastaa hätää kärsiviä ihmisiä. Kamppaillessaan pahiksia vastaan ja estääkseen sukulaisiaan kuolemasta Rick etsii keinoa paljastaakseen tosi-ihastukselleen rakkautensa.

Epic Movien jälkeen puoliksi vannoin etten enää ikinä katso tunnetuista erikoistehosteleffoista parodioita. Tutustuin löyhästi Superhero Movieen ennen elokuvateatteriin menemistä ja huomasin että kyseessä on elokuva Mies ja Alaston aseen tekijöiltä ja vielä sen lisäksi leffassa on kyseisestä elokuvasarjasta tunnettu hullunhauska Leslie Nielsen. Nämä kaksi asiaa riittivät lippujen hankkimiseen. Silti, mielessä oli koko ajan entä jos tämä on taas täysi floppi, pelkkä kasa paskaa, kuten Epic Movie tai Meet the Spartans. No, kiitin onneani siitä että Craig Mazin ei ohjannut näitä kyseistä kahta leffaa, vaan esimerkiksi Scary Moviet, jotka olivatkin ihan katsottavia.

Yllättäen elokuvasta olikin suurta iloa. Nauroin katketakseni useammassakin kohtaa. Elokuvan juoni perustui melko tarkasti Spidermanin kahteen osaan, mutta sisälsi myös löyhästi otteita X-Men ja Fantastic 4 -elokuvista. Näyttelijätvastineet olivat hyvin valittuja ja osuvia. Juoneen oli lisätty hauskoja piirteitä ja muutoksia ja oikean ivallisen parodian maku tuli selkeästi näkyviin ja musta huumori sai kukoistaa. Sain pidellä mahaani toden teolla katsellessa esimerkiksi Leslie Nielsenin sekoiluja. Noh, täytyy myöntää että leffassa oli pari huonoakin vitsiä, X-Men-jutut eivät niin paljoa naurattaneet. Joka tapauksessa, viihdettä oli suurin osa ajasta. Luulin tästä rainasta huonompaa joten sain todella yllättyä. Ratkiriemukkainta sitten Boratin!

4/5

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. mustikkasoppa

    Oli oikein hauska leffa. En edes älynnyt että tämä oli samaa sarjaa kuin Epic Movie ja muut vastaavanlaiset. Suosittelen!

  2. YJ

    Jotenkin Scary Movie kolmosen jälkeen mulla meni maku näistä. Epic Movie oli älyttömän huono. Tai sitten huumorini ei riitä.