Stephen Kingin Usva

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Myrskyä seuraa sankka ja odottamaton usva ja kaupungin asukkaat jäävät jumiin sisätiloihin. Jotkut pelkäävät että usvassa olisi jotain, jotkut uskovat sen olevan Jumalan aiheuttamaa, jotkut eivät usko mihinkään. Mutta pelkkä kaukonäön menettäminen on jo tarpeeksi. Syntyy loputtomasti ratkaisuja, joista on valittava se oikea – ennen kuin on liian myöhäistä päättää.

Stephen King on tunnettu tavastaan kirjoittaa kaikista pelottavimmalla tavalla. Tämä itsekin hirviön näköinen kirjailija on tehnyt monia mestariteoksia, joista on tehty paljon elokuvia. Näistä uusin on viimevuotinen Usva, The Mist. Elokuva oli mielenkiintoinen, mutta loppua kohden muuttui suorastaan järkyttäväksi. Järkyttävän hyvä juonenkulku, juuri mitään ei pysty arvaamaan ennalta. Olen aina pitänyt Stephen Kingin mielikuvituksesta, sillä miehen tarinat saavat uhrin usein todellakin pelkäämään. Tämä tarina on yksi ällöttävimmistä ja ehkä myös pelottavammista tarinoista. Selviytymistä ja kauhua – juuri Stephen Kingin tapaista. Ei välttämättä suositella ötökkäkammoisille eikä heikkohermoisille!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. YJ

    Tää oli mun mielestä ihan tyhmä :D Varsinkin loppu, ei se tilanne nyt NIIN epätoivoinen ollu, että luovuttamaan olisi kannattanut.

    Kaikki Stephen Kingin kirjoihin perustuvat elokuvat on tähän mennessä ollu aika keskinkertaisia. Niin oli tämäkin.

    Mutta maut kullakin.

  2. rolle

    Se loppu oli jotenkin järkyttävän yllättävä, en itsekään odottanut vastaavaa, mutta sehän antoi minun silmissäni vain lisäpisteitä.