Sithin kosto

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 19 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 17-vuotias.

Kuten jo mainitsin, kävin katsomassa kyseisen elokuvan, joka on suomennettu väärin. Sithin kosto tarkoittaa lähinnä yhden sithin kostoa. Englanninkielinen alkuperäisotsikko Revenge of the sith tarkoittaa mielestäni Sithien kostoa, ei sithin kostoa. Samalla tavalla nuorisosta puhutaan yksikössä: the youth, tai köyhistä the poor. En ole asiantuntija, mutta jokin tässä särähti. Mutta tulee Sithin kostostakin sellainen vaikutelma, että kaikki ovat kostamassa. Paitsi onhan se niin että on olemassa light side ja sith side/dark side. Toisaalta, sanottaisiinko Vihreiden puolueesta, Vihreän puolustuspuhe, vai Vihreiden puolustuspuhe?

Mutta entä itse elokuva? Ennakko-odotuksilla palkittu Star Wars-elokuvasarjan kolmas osa tuo vihdoin saagan päätökseen. Elokuvassa aukesi monia ratkaisemattomia solmuja ja muutenkin se oli visuaalisesti aivan mahtava. Pidin todella tietokoneella tehdyistä uusista kuviosta ja uudesta teknologiasta. Uudet taistelukoreografiat olivat myös huippuluokkaa. Elokuvasta ei myöskään puuttunut toimintaa, sillä hienoja taistelukohtauksia oli alusta asti menossa mukana. Suosittelen, jos olet katsotut muut SW:t! Pitääpä katsoa lähiaikoina maratonina kaikki uudestaan, ensimmäisestä kuudenteen osaan. Star Wars ep. 3 on yksi vuosisadan parhaista elokuvista!

Mutta sitten takaisin elämän pariin. Eilen siis otin reppuuni 1.5 litraa Fanta Groovy Applea, 250 g Pirkka suolapähkinöitä, 400 g Pantteri Duo karkkeja ja powershottini ja lähdin kohti kaupunkia. Tapasin J-P:n finnkinon luukulla, tilasin liput ja menimme McDonaldsiin hakemaan McFlurryt. Söimme McFlurryt ja juttelimme tunnin, kunnes salin ovet avautuivat ja elokuvanautinto nousi huippuunsa SW kolmosen edetessä. Leffan jälkeen saimme kyydin J-P:lle. J-P:n kämpillä katsoimme vielä toisen leffan, tai ainakin yritimme katsoa. Katsottiin ”Me, Myself and Irene” puoleenväliin, kunnes nukahdimme. Nukuttiin kolmeen asti, jolloin kävin suihkussa (en osaa herätä ilman suihkua edes kaverilla). Katsottiin leffa loppuun ja syötiin. Sitten lähdin kotiin. Tänään on Jyväskylän yläkaupungin yö. En tiedä menenkö. Ugh.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä