Siivous-sunnuntain kuvasaldoa

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Sain sunnuntaina kerättyä itseni ja siivosin koko talon perinpohjin. Lapsiperheessä tavarat kertyvät huomaamatta ja siivottua tulee harvoin, kuten aiemmassa siivousta käsittelevässä kirjoituksessani jo kerroinkin. Siivoamisen jälkeen oli mahtava olo ja otin kameran käteen tallentaakseni olon syyt talteen. Puolitoistavuotias tyttönikin osasi auttaa minua tavaroiden keräämisessä. Lelulaatikon vein sitten Lotan omaan huoneeseen olohuoneesta eliminoidakseni sotkun uusiutumisen tytön innostuesssa uudestaan leikkimään.

Lotta mutustaa banaania
Välipalaksi banaania

Haluaisin panostaa enemmän asioihin kuten sisustamiseen ja vaatteisiin, mutta ne tuppaavat olemaan eniten rahaa vaativia juttuja. Vaimoni tykkää enemmän nimenomaan sisustamisesta, mutta olen itsekin hankinnoissa mukana. Vaikka kotimme on vielä ”kesken”, se on omasta mielestäni melko kodikas pienine sisustuselementteineen.

Lasten portti keittiön ja eteisen välillä
Lasten portti keittiön ja eteisen välillä

Anoppi on tuonut kaikkea hyödyllistä Lottaa varten. Anoppilasta he toivat keväällä portin, joka ilmeisesti oli portaikon päästä alunperin. Puuseppä-naapuri-kaveri Kalle nikkaroi jostain minun vanhasta tietokoneen metalliosasta ja puunpalasesta portille ”lukon” (kiitos Kalle).

Keittiö
Iltapalaa tekemässä keittiössä

Keittiöstäkin tuli yllättävän siisti, vaikka en jynssännytkään hellaa. Ainakin se on siistimpi kuin Pasi Viherahon kokkinurkkaus.

Keittiön kaappien sisustus
Kelloonkin saatiin paristot

Olohuone
Siisti olohuone. Kelpaa oleilla.

Olohuoneen TV ja taso

Olohuoneen mediakone
Olohuoneen mediakonenurkkaus.

Tämä nurkkaus kaipaisi vielä jotain piristystä, sillä ainakin tästä kuvakulmasta se on melko tyhjän oloinen. Piano on olohuoneen ylpeys, vaikka sitä ei ole tullut soiteltua. Myöhemmin tulevaisuudessa olisi tarkoitus laittaa Lotta jonkinlaisille pianotunneille, ellen itse opeta häntä.

Kylpyhuone
Jopa kylpyhuoneessa on minimalistista sisustusta.

Ovet makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen
Ovet makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen.

Makuuhuone
Makuuhuone.

Makuuhuoneen uusi sänky on vielä hieman vaiheessa. Vaimoni hankki jo runkopatjoille nätin suojan, mutta vielä pitäisi saada joustinpatjalle kiva kuori. Päiväpeitto olisi myös jees.

Rollen tietokonepöytä
Rollen nurkkastudio.

Pyhä datanurkkaukseni ei ole paljon muuttunut huhtikuusta. Miniläppärini vain ei ole enää mukana kuvioissa.

Kaikkia kuvakulmia ei tullut kuvattua, mutta eipä tuo haittaa. Näitä kelpaa sitten taas katsella inspiraatioksi kun on seuraavan kerran sotkuista. Lotan huonetta en pahemmin jaksanut kuvailla, mutta vaimoni galleriasta löytyy joitakin kuvia.

Tuntuu kyllä hyvältä kun on siistiä! Tiedä sitten kauanko pysyy siistinä…

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

7 kommenttia

 1. juhani

  On sulla hieno koti!

 2. j-tek

  tykstyks :) vois jaksaa tehä omastaki kämpästä jonkinlaisen kuvagallerian, kunhan vain sais oman huoneen viel remontoitua nätiks :)

 3. Stsip

  Hoho, Ikea tietsikkapöytä. Meillon samanlainen. Tyylikäs kämppä muutenkin! :)

 4. Agakonna

  Sinulla on näköjään samanlainen Acerin läppäri kuin minulla. Kuinka vanha se on ja pitääkö sen tuuletin kovaa ääntä? Minulla siitä kuuluu 2v jälkeen aina kamalaa huutoa etenkin käynnistyksen jälkeen.

 5. Jeremia

  Kätsästi helpotit sitä suunniteltua murtoreissua. Kiitos.

  Myös – ei sohvapöytää?

 6. rolle

  Kiitos kommenteista ja kehuista!

  Agakonna, Vaimon vanha Acer 5520, varmasti 3 tai 4 vuotta vanha. Ei pidä kovaa ääntä, mutta on vähän epävakaa, ja sarana ollut pari vuotta kokonaan irti. PöytäWindows-testikoneen roolia pitää tuossa. Pitkään aikaan ei ole ollut normaalissa käytössä, sen verran mopo alkaa olla.

  Jeremia, Meillä on mekanismisohva, johon saa käännettyä sohvapöydän.

 7. Esittele työpöytäsi! | Rollemaa.org

  […] Lisää kuvia kämpästä ja koneista artikkelissa Siivous-sunnuntain kuvasaldoa. […]