Rollemaan RSS sekosi – vika korjattu

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

RSS-logoMoni Rollemaan tilaaja ja kävijä on varmaan huomannut sivun täyttyneen turhista ja ylimääräisistä postauksista ja tilapäivityksistä. Kokeilin aiemmin kikkaa, jolla saisin Ping.fm-tilapäivitykset ja mikrobloggaukset Rollemaahan RSS-syötön kautta. En siitä kuitenkaan pitkään ollut innostunut ja päätin pitää tilapäivitykset toistaiseksi erillään Rollemaasta.

Olen tässä sairastellut, enkä ehtinyt pahemmin koneella olemaan, saati sivujani seuraamaan. Siinä sitten kävi niin, että RSS sai edelleen turhaa floodia ja monistusta, vaikka olin poistanut kyseiset lisäosat käytöstä. Sama jatkui vaikka poistin lisäosat kokonaan. Meni hetki, kun tajusin että lisäosahan käyttää cron-jobia ja Ping.fm:n Custom URLia, mutta en silti ymmärrä miten se osasi toimia yksinään… Custom URLin ja cronjobin poistaminen ratkaisi ilmeisesti ongelman.

Lukijakunta puolittui tämän aikana, enkä ymmärrä miksi kukaan ei kertonut minulle sivustoni temppuilusta. Nyt ongelma on kuitenkin korjattu ja te, jotka lopetitte blogini tilaamisen vain tämän sekoilun takia, tilatkaapahan syöte uudestaan. Ei tosin ole pakko, jos ei halua. Rollemaahan ei pitäisi ilmaantua enää edes tilapäivityksiä. Pidetään blogi blogina.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

  1. Petri

    Tänne kannattaa laittaa se palautelomake näkyville niin voisi helpottoa yhteydenottojen tekeminen. ;-) Kiehtova ilmiö tuo systeemin sekoilu ja miten se vaikutti tilaajamääriin.

  2. Agakonna

    En lopettanut syötteesi tilaamista tai tunnistanut sitä ”ongelmaksi”. Ihmettelin vain vähän, kun yksi Twitter-viesti ”tweetti” ilmestyi lukijaan.

  3. Rolle

    Saattoi olla, että ongelma ei ehtinyt näkyä kaikkien syötteissä. Tänä aamuna esimerkiksi RSS:ssä näkyi uusin merkintäni ”mikrobloggauksena” 12 kertaa… nyt ei ole onneksi mystisiä ongelmia enää esiintynyt.