Rollemaa entistä esteettömämpi

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Tarkkasilmäiset huomaavat, että yläpalkin kontrasti-ilmoitus-kuva on päivittynyt. Jos kuvassa lukee sinulla edelleen ”Liian pimmeetä? Lisää kontrastia tästä.”, klikkaa linkkiä ja/tai päivitä välimuistisi hakkaamalla F5 tai Ctrl+R. Kyseessä on siis Rollemaan esteetön tyylitiedosto, joka on tarkoitettu lähinnä näköaistirajoitteisille, tai ihmisille ketkä haluavat hifistelyn sijaan katsella vain blogin sisältöä mahdollisimman helppolukuisesti.

Pääset selaamaan Rollemaan uutta helppolukuista tyyliä mm. painamalla ylälaidan lamppukuvakkeesta, vaihtamalla tyyliä käsin Mozilla Firefoxin valikosta Näytä > Sivun tyylit > Helppolukuinen. Voit myös halutessasi käyttää tätä artikkelia hyväksesi ja testata esteetöntä ulkoasua välittömästi; Klikkaamalla tästä pääset selaamaan helppolukuista ulkoasua, klikkaamalla tästä pääset selaamaan Rollemaan oletustyyliä.

Haluaisin kuulla sinun mielipiteesi tästä uudistuksesta. Helppolukuinen ulkoasu on paikallaan, sillä vaimoni kaveripiiristä suurin osa on näköaistirajoitteisia. Tämän esteettömyyspäivityksen avulla myös vanhukset pääsevät lukemaan tekstejäni paljon helpommin. Nuorisolle ja muille grafiikan ystäville lienee vanha Rollemaa edelleen tervetullut. Rollemaa ja etenkin Internet kuuluu kaikille!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

  1. Petri

    Hienostihan näyttää toimivan ja hienolta näyttää myös tämä mustavalkoinen versio leiskasta. Taidan itse asiassa suosia tätä uutta versiota koska teksti on helpompi lukea myös kauempaa. Voisiko tässä uudessa versiossa olla myös noissa linkeissä oma värinsä jos linkkiä on aikaisemmin klikattu? Tarkoitan sitä a:visited-juttua.

  2. rolle

    Kiitos palautteesta Petri. Voisihan se ollakin. Koodasin tuon niin pikapikaa, että en erillisiä värejä ehtinyt laittaa. Otanpa parannusehdotuksesi heti huomioon.

  3. tms_

    Hieno juttu, Rolle!