Rolle soittaa pianoa

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 17 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

Olen musikaalinen sielu. Ajoittain tykkään kehitellä omia melodioita ja kirjoittaa niitä paperilapuille. Aloitin pianon soittamisen joskus kun täytin kaksitoista, mutta huonon matikkapääni takia minulla ei koskaan riittänyt kärsivällisyyttä opetella sujuvaa nuotinlukua, joten joudun joka kerralla laskemaan kunkin nuotin erikseen. Olen tehnyt musiikkisävelmiä siis jonkin aikaa. Osaan sävelmistä olen jopa itsekin tyytyväinen.

Viime vuonna (2006) tajusin että en osaa tehdä konemusiikkia ja vaikka osaisinkin tarvitsisin siihen paljon paremman ohjelman. Päätin siis aloittaa orkestraalien/instrumentaalien säveltämisen. Tämän vuoden puolella ehdin tehdä muutaman melodian, joita olen nyt kehitellyt. Uuttakin syntyy, mm. keskiviikkona tein ehkä hienoimman biisini (Cellar Wish). Teen biisejä melko spontaanisti. Hassua biisin teossa on se, että vaikka olisin millä tuulella niin kappaleista tulee lähes aina melankolisia. Kuten ystäväni Juhani sanoi: ”aina kun odottaa duuria, tuleekin molli”. Huvittavaa, mutta totta. Ehkä melodiat kuvastavat sitä mietteisiin hautautunutta, masentunutta minääni, mikä ei välttämättä esiinny arjessa vaan sitten siinä biisin teossa.

Mutta annan teidän arvioida. Biisejä voi ladata mikseri.netistä ja last.fm:stä. Suunnitelmissa on myös kitaramelodioiden kehittäminen. Aion jatkaa jonkinlaista säveltämistä vapaa-ajalla. Palaute on minulle tärkeää, joten laittakaa vapaasti kommentteja. Kiitos.

Rolle – Melodies from the Dark Mind (2007)

Levyn nimi tulee juuri biisien melankoliasta. Se vain sopii jokaiseen biisiin. Levyn kannen kuva on itse ottamani. Lapinjärven peltomaisemaa. Ainakin ensimmäiset 5 ovat jaossa, loput ovat vanhoja biisejä joita olen koonnut samaan albumiin. Tämä albumi on ainakin 2007-vuoden projekti, joten kappalelista voi muuttua. Lisäilen aina uusia biisejä samaan albumiin ja sitten kun se menee tarpeeksi täyteen, teen uuden albumin. Kuunnelkaa vapaasti saatavilla olevia biisejä (ainakin The Silence of the Ocean, Ancient, Cellar Wish, Under Construction (DJ Rolle’s Last Parade, Deep Trance Mix), Autumn Farewell).

 1. The Silence of the Ocean
 2. Ancient (Piano Version)
 3. Cellar Wish
 4. Under Construction (String Melody 2006 Version 0.1)
 5. Autumn Farewell (Piano Version)
 6. Under Construction (DJ Rolle’s Last Parade, Deep Trance Mix)
 7. Nova
 8. Vomiting (Legendary ’03 Alien-remix) (Bonus Track)
 9. Instantaneous Delight (Not Finished)
 10. La Condition
 11. Utopia (2005 miX-2 Sample) (Bonus Track)
 12. Ancient (Reconstructed Melody)
 13. Under Construction (String Melody 2006 Version 0.2)

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

 1. Syksy on täällä | Rollemaa.org

  […] Syksyn alkamisen kunniaksi voit ladata levyn kappaleita alta. Levystä voit lukea lisää siitä kertovasta kirjoituksesta vuosien takaa. Kappaleesta “Loneliness on a Rainy Day” tuli jopa nettihitti, tosin todella pienissä […]

 2. Alavireisyyttä | Rollemaa.org

  […] minusta web-suunnittelijan kykyjä, tietoteknillisiä kykyjä, kirjallista lahjakkuutta, musiikillisia kykyjä, ja sainpa koulussakin aina kuviksesta kymppejä. Sittemmin en ole piirrellyt enkä maalaillut. […]