Projekteja: Sosiaalisen median työkalu Chromelle ja kaunis teema musiikkipalvelimelle

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 11 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Uskon hartaasti että kaikenlaisten projektien jatkuva väkertäminen on tulevaisuuden kannalta hyödyllistä. Tykkään viritellä ja kokeilla milloin mitäkin. Älä käsitä väärin, puhun siis edelleen tietokoneella tapahtuvasta, koodailusta ja vastaavasta – käsistäni en muuten mitenkään kätevä ole; kuvanveistäjää minusta ei tule.

Joka tapauksessa, tämän vuoden puolella on ollut ainakin pari aktiivista projektia ja päätin esitellä ne ihan täällä Rollemaan puolella, tällä kertaa yhdessä ja samassa bloggauksessa.

RolleShark-teema Subsonicille

Olen pyörittänyt jo pidemmän aikaa Subsonic-musiikkipalvelua kotiserverilläni, tai tarkemmi ottaen Musiccabinet-versiota, jossa on täydellinen Last.fm-integraatio. Kyseessä on kuin ”oma Spotify”, eli musiikkipalvelu, jossa on oma streamattava mp3-kokoelma. Palvelu on kätevä kuuntelualusta underground-levyille, joita ei löydy Spotifysta.

Mahtavaa tableteille ja miniläppäreille kätevää minisub-frontendia lukuunottamatta Subsonicin käyttöliittymä on auttamattoman ruma. Päätin korjata asian ja tehdä ensimmäisen kauniin teeman. Pidän Groovesharkin käyttöliittymästä, josta otin teemaan vähän mallia. Nättihän siitä tulikin.

rolleshark2

RolleShark löytyy psd-tiedostoineen github-repostani.

Tweakdeck Google Chromelle

Joulukuussa 2011 ilmaisin tyytymättömyyteni uuteen Tweetdeckiin. Twitter meni ostamaan Tweetdeck Incin 40 miljoonalla dollarilla ja lähti kehittämään softan pohjalta täysin omaa Tweetdeckiään dumpaten vanhan kokonaan. En vieläkään pidä uudesta Tweetdeckistä, sillä se ei ole minusta yhtä mukava käyttää kuin vanha.

Löysin silti vanhan version Tweetdeckistä Chromelle ja lähdin kehittämään siitä omaa versiotani. Tweetdeckin Android-sovellus oli hylätty jo vähän aiemmin ja innokas koodari oli lähtenyt kehittämään siitäkin omaansta, TweakDeckia. Päätin lainata ideaa ja näin TweakDeck Chrome oli syntynyt.

tweakdeck-chrome-screenshot

TweakDeck on aivan kuin vanha Tweetdeck, eli sosiaalisen median ”dashboard”, joka sallii vaikka kymmenen eri Twitter-tunnuksen lisäämisen ja sen lisäksi Facebook- ja Foursquare-tunnusten lisäämisen, muista ominaisuuksista puhumattakaan. Muutin logon ja korjasin javascriptillä mm. kuvien latautumista. Muuten kaikki toimii kuten pitääkin. Pohjakoodi on obfuscoitua, eli tarkoituksella ”sotkettua” kopioinnin ja muokkaamisen välttämiseksi, enkä tiedä miten sallittua tämän kehittäminen ylipäätään on.

En tiedä oliko tämä projekti, vai joku muu lukuisista prokkikseistani syynä sille, että sain viime vuoden puolella työtarjouksen (tai kyselyn tarjouksen työhaastatteluun) sellaisesta firmasta kuin Twitter Inc. Kyllä. Lontooseen ei vaan pysty muuttamaan tuhannesta eri syystä, joten jouduin kiittämään ja kieltäytymään.

Asennusohjeet ja koko lisäosa lähdekoodeineen löytyvät github-repostani.

Muuta?

Joh-oo, löytyyhän niitä, kymmenittäin. Ladon githubiini vain ne, jotka haluan jakaa muillekin. Toivottavasti pidit näistä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä