Paulig Suklaakahvi

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Pauligin suklaakahviKahvi loppui viime viikolla, joten ostin sitä lisää. Mukaan tarttui perinteisen Brazilin lisäksi uusi kokeilu: Robert Pauligin Chocolate Coffee, eli Suklaakahvi. En nykyään juo Nescafen lällyjä karkkikahveja, joissa ei kaikissa ole enää edes kofeiinia. Kahvin pitää olla suodatinkahvia, tai pannukahvia. Jälkimmäistä juon lähinnä mummoloissa. Suodatinkahvi on tarpeeksi hyvää ja nopeaa valmistaa.

Suklaakahvi oli iloinen yllätys. Jauhettujen kahvipapujen seassa on tietääkseni kaakaopuun papuja, eli kahvi säilyttää silti tunnetun koostumuksensa.

Robert Pauligin patentoidulla paahtomenetelmällä ja reseptillä valmistettu pehmeän suklainen kahvisekoitus. Suklaakahvi on pehmeän makuinen ja sisältää vähemmän happoja (pH 5,1 – 5,6). Suklaakahvi on loistava jälkiruokakahvi. SAMETTISEN PEHMEÄ VATSALLE.

Halpaahan kahvi ei ole, eikä varsinkaan tämä kahvi. Hintaa paketille tuli nelisen euroa. Paketillinen kuitenkin kestää pitkään, jos sitä ei törsää.

Oli ehkä virhe juoda kahvia yöllä, mutta enpä minä varmaan saisi unta muutenkaan… se on vaan niin herkkua!

Tästä taisi tulla lempikahvini ja suosittelen kyllä kokeilemaan! Vastaavaa lajia on muunkin tyyppistä, esimerkiksi suklaaespressoa. Haluaisin kokeilla, mutta lähikaupasta ei löydy kuin tuota yhtä…

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

8 kommenttia

 1. Jeremia

  Jos meinaat että kestää kahvi kestää hyvin niin muista pitää tiiviissä purkissa, ja mieluiten omassa pussissaan myös. Sitten vielä viileässä – ei jääkaappikkaan ole kieletty :)

  Muuten noi valmiiksi jauhetut kahvit menee vähän plööksi.

 2. Rolle

  Mulla ei oikein ole sellaista kahvipurkkia – pitäisi hommata. Pidän aina omassa pussissa, ja kahveille varatussa ”ilmatiiviissä” kaapissa. Kyllä ne siellä aina on säilynyt…

 3. Pietari

  Tuota pitääkin ostaa, jos vastaan sattuu tulemaan. :)

 4. tms_

  Tuo on muuten ihan älyttömän hyvää kahvia, meilläkin ollut joskus!

 5. Petri

  Mikä paahtoaste tuossa on? Yleensä pakkauksen takana näkyy joku viisari joka kertoo miten tummaksi / vaaleaksi on paahdettu. Valtaosa ruokakauppojen kahveista on vaaleapaahtoista ja siten turhan laihaa ja mautonta. Suomalaiset tykkäävät laihasta kahvista. Samoin juustoista, joissa ei ole makua. :-)

 6. Rolle

  Enpä ole katsonut. Kyllä se ihan sopivan vahvaa on, ainakin mustana. Itse juon maidon ja sokerin kanssa, ja hyvää on. Turhan laihaa se ei mielestäni ole. En nyt jaksa sängynpohjalta nousta… katson myöhemmin.

 7. minnnkttu

  sisältää vain suklaa-aromia ei oo käytetty kahviin mtn kaakaopapuja mut tosi hyvää silti ja kaloreita saman verran ku normi suodatin kahvissakin : )

 8. Rolle

  Ok, kiitos korjauksesta!