Palvelinvaihdos

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 5 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Rollemaa on majaillut Scene Groupin laadukkaalla palvelimella Atlantassa ja Ulvilassa jo yli seitsemän vuotta. Nyt kuitenkin piti hyvästellä vanha tuttu palvelin ihan käytännön syistä. Työni myötä asiakasprojektien lisäksi omia projekteja ja sivustoja on kertynyt niin paljon, että tuntui tyhmältä maksaa ja hallinnoida domaineja, tietueita ja hosteja useasta eri paikasta.

Rollemaa on tänään siirretty Duden palvelimelle. Fyysisesti serveri sijaitsee Oulun Alppilassa, F-Solutionin datacenterissä. Siirron myötä minulla on hieman parempi kontrolli tästäkin sivustosta ja pystyn paremmin vaikuttamaan optimointiin ja kaikkeen muuhunkin. Esimerkiksi palvelimen git, mod_deflate, phar ja gzip-tuki ovat itselleni hyvin tärkeitä.

Tiedostot, tietokanta ja kaikki muukin on kloonattu uudelle palvelimelle ja samalla loputkin rippeet Rollemaasta siirretty oman wpstackini päälle. Hyvä fiilis ja nopiaan toimii.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 30-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä itse perustamassaan digitoimistossa ja SaaS-palvelua kehittävässä startupissa, verkkosivujen tekijä, sosiaalisen median asiantuntija ja koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Suurin osa päivästä kuluu hevimusiikin ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Twitter, leffat ja erikoisoluet lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Petri

    Näyttää latautuvan entistä nopeammin. Aikaisemmin sivujesi latautuminen tahmasi randomisti, mutta nyt silminnähden toimii vauhdikkaammin. :-)

  2. Rolle

    Joo, scenellä ei ollut käytössä gzipiä ja mod_deflatea. Täällä pystyy tekemään cachetuksia ja optimointeja paljon tehokkaammin. Tottakai, kun on oma palvelin. Olihan se jo aikakin.