Oscar-gaalan toiveet ja odotukset – Suomalaiset pois studiosta kommentoimasta!

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Kuten monena aiempiankin kertoina, tänäkin yönä täytyi istahtaa television ääreen keskellä yötä seuraamaan Oscar-gaalaa livenä suoraan jenkeistä. Nelonen näyttää gaalat suorana, mutta valitettavasti suomalaiset pellejuontajat pääsevät avaamaan sanaisen arkkunsa ainakin taukojen välissä – toisinaan ihan muuten vaan. Tänäkin vuonna (valitettavasti) studiossa istuu Suomen ärsyttävin päsmäri, Maria Veitola. En myöskään kamalasti diggaile Mikael Hytösestä. Arman Alizadia sentään jaksaa jotenkin katsella.

Ei ollut myöskään yllättävää, että tämänkin vuoden Oscar-valvojaisissa nämä suomalaiset valopäät nauttivat alkoholia. Mikäs sen mukavampaa kun seurata hiprakassa olevien suomalaisten juontajien ”keskustelua” niinkin hienoista aiheesta kuin löysä uloste ja valkoistakin valoisemmat hammasleegot (kyllä, mm. nämä ovat pyörineet jutun aiheena pitkin iltaa). Facebook-yhteisössä heti ensimmäisenä esiteltiin studiojuontajien hienoja drinkkejä…

Oscar-valvojisa Maria Veitola ja Arman Alizad

Lisäksi ärsyttää se, että Maria Veitola on jatkuvasti äänessä ja kyselee muilta juontajilta ihan turhia kysymyksiä. Tämä ei ole Maria-show vaan Oscar-valvojaiset. Miksi Maria jatkuvasti tyrkyttää itseään?

Onko olemassa turhamaisempaa kuin näyttelijöiden ja juhlavieraiden pukujen, hampaiden, hiuksien ja ulkonäön arvosteleminen? Mitä pointtia kysesisellä keskustelulla on? Tyylimokia on ihan kiinnostavaa seurata, mutta kaikenlainen muu lässytys turhauttaa. Amerikkalaiset sentään jotenkuten osaavat tuon pukujen kehumisen.

Facebook-yhteisössä ovat sentään muutkin onneksi samaa mieltä kanssani kritisoimalla Veitolan ja kumppaneiden paskanjauhantaa. Voisivat näyttää livekuvaa jenkeistä koko ajan. Tällaisiin kommentteihin yhdyn tällä hetkellä täysin: ”Ärsyttävää lässytystä, meinaa pää räjähtää ku noita Suomen juontajien puhetta kuuntelee.”

Netistä löytyy kyllä siedettäviä streameja suoraan jenkeistä, mutta katson mielummin 42 tuuman taulutelevisiolta ilman pätkimistä.

Oscar-gaala 2011

Sitten itse gaalaan. Elokuvia on ehdolla sekä huonoja, että hyviä. Olen onneksi ehtinyt nähdä suurimman osan ehdolla olevista. Pettymyksiä olivat itselleni ainakin Black Swan ja Winter’s Bone, vaikka uskon niiden saavan Oscarit. Muita pettymyksiä olivat ainakin Alice in Wonderland ja Wolf Man. Loistavia ja tyydyttäviä olivat ainakin The Social Network, 127 Hours, The Town, Toy Story 3, How to Train Your Dragon.

Oscaria toivon ainakin James Francolle ja Jeremy Rennerille. Saa nähdä miten käy. Ehdit vielä hyvin katsomaan, leffaosuus alkaa viiden minuutin päästä. Toivottavasti Veitola ja Hytönen ovat häipyneet studiosta siihen mennessä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Petri

    Neljä sivua samaa tilapäivitystä kerta toisensa jälkeen. ;-)

  2. Rolle

    Häh, ei pitäisi enää tulla tänne? Otin sen ominaisuuden jo toissapäivänä pois päältä… tutkin vielä.