Nielaise aurinko, jolloin tyyni pimeys peittää maan

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 17 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

Pari uutta levyä julkaistiin hiljattain ja päätin taas piristää teitä arvosteluilla.

Swallow the Sun – Hope (2007)
Jyväskylän ylpeys Swallow the Sun julkaisi kolmannen kokopitkän albuminsa ”Hope” tammikuussa 2007. Levyn nimikkobiisi Hope alkaa mukavalla introlla, jonka jälkeen tutut kitarat alkavat jylistä. Vaikka Swallow the Sunin aikaisemmissakin levyissä on melko melodinen ote, uusi Hope tuntuu olevan vieläkin melodisempi. Kokonaisuus on mahtava ja levyä jaksaa kuunnella uudestaan ja uudestaan. Tällaista doom metallin pitää ollakin: puhdasta, raskasta, säväyttävää, eläväistä, surumielistä jylinää. En jäänyt kaipaamaan mitään, sillä levystä ei löydy puutteita. The Empty Skiesin melodian alku kuulostaa täysin Forgive Her… -biisiltä, joka löytyy Ghosts of Loss -albumilta, mikä ei ole sinäänsä puute, pisti vain korvaan. Näin loistavasta levystä annan mielelläni täydet pisteet, sillä bändi on minun kotikaupungistani! Swallow the Sun soittaa Jyväskylän Bar 68:ssa 24. maaliskuuta. Lipun hinta 6 euroa. Olen ehkä menossa katsomaan.

 1. Hope
 2. These Hours of Despair
 3. The Justice of Suffering
 4. Don’t Fall Asleep (Horror pt.2)
 5. Too Cold for Tears
 6. The Empty Skies
 7. No Light, No Hope
 8. Doomed to Walk the Earth

Dark Tranquillity – Fiction (2007)
Dark Tranquillity on saanut jopa kuudennen kokopitkän levynsä nauhoitettua ja voi pojat että kuulostaa mahtavalta. Ruotsalaiset miehet ovat jälleen kerran tehneet hyvää jälkeä. Uudella plätyllä ei kuitenkaan ole aivan niin tarttuvia melodioita, mm. Damage Done (2002) tarjosi paljon mukaansatempaavampia biisejä. Biisit ovat kuitenkin tarpeeksi hienoja ja hyvin miksattuja, joten kyllä tätä kuuntelee varsin mielellään. Erityisesti pidin The Mundane And The Magicista ja Empty Me:stä. Pistemääräksi antaisin 9/10. Ostamisen arvoinen albumi, ehdottomasti. Synkän death metallin eliittiä!

 1. Nothing To No One
 2. The Lesser Faith
 3. Terminus (Where Death Is Most Alive)
 4. Blind At Heart
 5. Icipher
 6. Inside The Particle Storm
 7. Empty Me
 8. Misery´s Crown
 9. Focus Shift
 10. The Mundane And The Magic

Ensiferum – Victory Songs (2007)
Odotan edelleen viivästynyttä Victory Songs (limited edition) -albumia Ensiferumilta. Tämänhetkinen julkaisupäivämäärä on perjantaina 23. maaliskuuta 2007. Olen kärsivällinen. Kirjoitan arvostelun kun levy kolahtaa postilaatikkoon.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

 1. Petri

  Hämärää meininkiä tuon ”Victory Songs” -rykäisyn parissa. Bändihän on siirtänyt julkaisupäivämäärää jo pariin otteeseen, että jotta…

  Viimeksi huhtikuussa* pistivät julkaisupäiväksi 20. päivä, mutta ehtivätpäs vielä siitäkin lykkäämään. Varsinaista kiusantekoa faneja kohtaan. :-)

  * http://www.metallimusiikki.net/metallimusiikki/ensiferum-albumin-julkaisu-siirtyy

 2. rolle

  Ensiferumin sivuilla sanotaan että Suomen julkaisupäivämäärä on huomenna, 23. maaliskuuta (pvm, jota on siis siirretty ainakin kolmesti) ja muun maailman julkaisupäivämäärä tuo 20.4.2007, jota on ilmeisesti myöskin siirrelty aiemmin?

  Hieno artikkeli sinulla.

 3. Rolleweb.net » Vuoden 2007 levyt

  […] Swallow the Sun: Hope – Jyväskylän ylpeys. […]