Netin parhaat linkit – viikko 18

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 10 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Seuraan Feedlyn kautta satoja blogeja ja uutissivustoja. Useimmiten kahlaan artikkelit työpäivän pikkutauoilla läpi, toisinaan lueskelen lukemattomia juttuja läpi pitkin viikonloppua. Joitakin laitan Pocketiin luettavaksi myöhemmin, joitakin jaan luettuani Bufferin kautta Facebookiini, Twitteriini ja LinkedINiini. Joskus pistän talteen Chromen kirjanmerkkeihin tai julkisiksi kirjanmerkeiksi Delicioukseeni.

Luen ja jaan siis paljon informaatiota. Tuli sitten tässä mieleen että miksi en kokoaisi sykäyksittäin viikoittain blogissani joitakin mielenkiintoisimpia juttuja, joita olen jakanut tai tallentanut. Samalla saisin vähän aktiivisuutta tännekin.

Seuraamani sivustot on jaettu seuraaviin kategorioihin:

 • Asiablogit ja muut blogit
 • Elokuvat ja TV
 • Frontend
 • Frontend-Standards+Browsers
 • Frontend-Webapps
 • Huumori ja viihde
 • Järjestelmät ja ohjelmat
 • Metallimusiikki
 • Nettipäiväkirjat ja kuulumisblogit
 • Nettisarjikset
 • Olut
 • Tietotekniikka- ja Internet-aiheiset
 • Web-suunnittelu
 • Yrittäminen

Kuten näet, aiheita on paljon ja täällä nichettömässä Rollemaassa ainonkin postailla vähän jokaisesta jotain. Web-designistä bloggailen paljon enemmän jatkossa Duden puolella, vaikka täällä Rollemaankin puolella saatan aiheesta joskus jotain raapaista.

Tästä siis alkaa viikon parhaat linkit -sarja, joita tulen julkaisemaan aika ajoin. Yritän selittää jokaisesta linkistä jotain tähdellistä. Toivottavasti ei tyrehdy samalla tavalla kuin maanantaimetalli.

I’ll just change this one line… – DevOps Reactions

http://devopsreactions.tumblr.com/post/84505783088/ill-just-change-this-one-line

Devops Reactionsit ovat aina yhtä hauskoja. Lähes jokaiseen pystyy samaistumaan. Tähän liittyen Viimeisimpänä taisi olla juuri Vierityspalkin jutun julkaisun jälkeen yhden koodirivin korjaus jonka jälkeen juuri kävijäpiikin aikaan söhlänneeni verkkosivuille fatal errorin capistranon/rubygemsin/composerin päivitysten yhteydessä. Mutta sormet sauhuten downtimeä oli onenksi alle 10 minuuttia. On hyvä osata myöntää mokansa ja nauraa niille jälkeenpäin.

Joukkojen tyhmyyttä ja viisautta Twitterissä

http://harto.wordpress.com/2014/04/30/joukkojen-tyhmyytta-ja-viisautta-twitterissa

Jälleen kerran hienoa sosiaalisen median analysointia Harto Pönkältä. Samoja kysymyksiä olen itsekin joskus pohtinut. Kirjoituksessa mainoita vastauksia muunmuassa seuraajien laadusta.

Easy Mobile Browser Testing with Chrome Emulation

http://designmodo.com/mobile-browser-test-chrome/

Olen käyttänyt monia erilaisia responsiivisuuden testausmenetelmiä, mutta Chromen oma työkalu on jostain syystä mennyt täysin ohi. Designmodon artikkelissa kerrotaan hienosti miten homma toimii.

Paul Irish, Fluent 2014 Keynote, ”Delivering the goods”

https://www.youtube.com/watch?v=R8W_6xWphtw

Webin esikuva Paul Irish piti avartavan luennon Fluent 2014 Keynotessa nopeuden tärkeydestä webissä.

7 simple ways to build a buzz around your website

http://www.webdesignerdepot.com/2014/04/7-simple-ways-to-build-a-buzz-around-your-website/

Hyviä vinkkejä jokaiselle verkkosivuja tekevälle.

Omia juttuja

Olen bloggaillut tällä viikolla paljon olutblogiini Huurteinen.fi ja katsonut pari leffaa, joista arvostelut löydät tuttuun tapaan leffasivultani. Työjutuista bloggailin Digitoimisto Dude Oy:n blogiin.

Youtubessa tykättyä

Ne niistä linkeistä tällä kertaa. Linkkejä löytyy joka päivä lisää, mutta yritän karsia tänne blogin puolelle niistä osan parhaimmistoa aina silloin tällöin. Twitteristäni voi seurailla lisää reaaliaikaisemmin.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä