Myös isäni bloggaa

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Et varmaankaan tiennyt että myös isäni bloggaa. Isälläni on hyvin paljon samanlaisia mielipiteitä kuin minulla. Mielipiteet menevät lähes poikkeuksetta yksiin niin monessa asiassa. Taannoin suhteeni isään hieman rakoili, mutta nykyään tulemme niin hyvin juttuun että sitä saa välillä oikein ihmetellä. Kuitenkin tietokoneet ovat tavallaan aina olleet se yhteinen tekijä minun ja isäni välillä, silloinkin kun ei paljon puheväleissä oltu. Muistan vielä modeemiaikojen kynnyksellä kirjoitelleeni isälleni pitkiä tekstejä sähköpostilla, vaikka istuimme molemmat viereisissä huoneissa…

Käsittääkseni jo ennen syntymääni 80-luvulla isääni kiinnostivat tietokoneet. Tuolloin tietokoneet olivat ”tulevaisuuden ala” ja nyt ilmeisesti eletään tuota tulevaisuutta, enemmän tai vähemmän. Meillä on ollut tietokoneita niin kauan kuin muistan. Voisi siis sanoa että isäni tavalla tai toisella avasi tietokonemaailman minulle jo ollessani pikkuinen poika.

Voisin sanoa myös että olin meistä lapsista tietokoneista eniten kiinnostunut. Kasvaessani tietokoneiden parissa en innostunut pelailusta samalla tavalla kuin veljeni, vaan innostuin koodailuista ja tietokoneen kehityksestä. Pelailin kuitenkin jonkin verran. Muistan selvästi kun isäni osti välillä meille pelejä, jotka tulivat neljän tai kahdeksan disketin tai jopa lerppujen muodossa asennettaviksi 90-luvulla.

Isäni blogi

Syystä tai toisesta isäni ei hirveästi ole sosiaalisen median tyyppiä. Pitkästä tietokoneiluhistoriastaan huolimatta hän ei juuri pikaviestimiä käytä, Skypeä lukuunottamatta. Myös Facebook on jäänyt vain kokeiluksi. Vuosikaudet hän kirjoitteli suljetulla serverinsä keskustelufoorumillaan pienen ihmisryppään kanssa, mutta lopetti sen sitten ilmeisesti erimielisyyksien ja homman epämiellekkyyden vuoksi. Sittemmin isäukko aloitti bloggaamisen, jonne onkin kirjoitellut mielipiteitään ja kuulumisiaan yllättävän tiheään tahtiin.

Nyt suosittelenkin tätä mahtavaa blogia myös muille. Blogissa luvassa aitoja mielipiteitä ja pohdiskeluja myös ajankohtaisista aiheista. Tässä on blogi, joka taitaa olla kaikista seuraamistani blogeista tärkein. Onhan kyseessä oma isäni.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

 1. Rauno

  Totta se on, että pojasta polvi paranee. Joudun usein kysymään sinulta neuvoa koodaamisasioissa. Mitä tulee ”mahtavaan” blogiini, niin hehe, sinulla tuo huumorin kukka kukkii ;) Kiitos mainoksesta kuitenkin. Muuten, tuossa näkyvä Räsäsen kuva olisi pitänyt ladata palvelimellle, eikä linkata, koska hän vaihtoi sen, jolloin se hävisi myös blogauksestani. PS. Tulehan käymään

 2. Rolle

  Hehe, no minusta on hyvä blogi. Katsoinkin että Räsäsen kuva oli kadonnut, mutta eipä tuo haittaa.

  Suunnittelin tänään maanantaina tulevani käymään mun ja Lotan päiväunien jälkeen, Lotan kanssa, tuossa iltapäivällä tai viimeistään illalla. Soitan sulle ennen sitä.

 3. Blogimaailman helmiä | Rollemaa.org

  […] Isäni järjettömän hyvä blogi, josta olen tehnyt myös erillisen kirjoituksen. […]