Mitä juhannus merkitsee sinulle?

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Minulle Juhannus ei tunnu merkitsevän mitään. Suomalaisille se on taas vain yksi järjetön tekosyy juoda itsensä humalaan. Itse en vietä juhannusta, enkä ole koskaan oikein osannut viettää. Aikaisempina vuosina tuli käytyä aina ”konffassa”, eli Keuruun Juhannuskonferenssi, joka vetää yllättävän paljon väkeä – myös ihmisiä, jotka eivät varsinaisesti pidä itse itseään kristittyinä. Tänä(kään) vuonna en jaksanut paikalle raahautua, enkä olisi jaksanut ruveta kyytiäkään kinuamaan.

Juhannus on minulle vain yksi päivä muiden joukossa. Juhannus on myös ehkä yksi syy ahdistua. Onhan kyseessä ”keskikesän” juhla, mikä tarkoittaa sitä että kesästä on mennyt jo paljon – hukkaan? Suomen kesäsääkin on ollut niin mahtava. Meni jo fiilikset kun kesäsaunaakaan ei taloyhtiöllä ole. Ei ole enää syytä odottaa perjantaita.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. gabe

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Juhannus

    Ihan mielenkiintoista juttua juhannuksen alkuperästä ja historiasta.

    Sauna on kyl ihan ehdoton juhannuksena. En itsekkään pääse muutaman päivää sitten olleen leukaleikkauksen takia :(