Mielenmuutoksen myötä korillinen kuulumisia

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Äh. No ehkä sittenkin. Voisin kaivaa itseni talviunilta ja aloittaa taas kirjoittelemaan ahkerammin. Koska pidän siitä. Mitä väliä on visuaalisilla pikkuseikoilla? Ei mitään. Tai no ehkä jotain. Eikä. Jospa vain tyhjentäisin päätä listaamalla tapahtuneita hyviä ja huonoja asioita.

Hyviä asioita

 1. Aloitetaan ensin tietotekniikkapuolella. Picasa Linuxille on erittäin hyvä asia! Mielestäni Googlen Picasa on kaikista kivoin ja kätevin kuvanlajitteluohjelma ja nyt se on vihdoin saatavilla myös Linuxille. Aiemmin käytin muutamaa gnomen kuvanlajitteluohjelmaa, jotka eivät olleet ominaisuuksiltaan kovin monipuolisia. Minä kun valitettavasti vaadin visuaalisuuden ja käytännöllisyyden yhteispeliä ja Picassa täyttää kriteerit. Myös verkkoalbumi on erittäin kätevä, tosin sitä en ole niin paljon käyttänytkään.
 2. Jatketaanpa samaa linjaa. Myös Google Chroome on julkaistu Linuxille. Selain tuntuu olevan sekä Operaa, että Mozilla Firefoxia huomattavasti kevyempi. Pidän myös paneeliin keskittyvistä lisäosista, jollaisia täysin vastaavia (yhtä käteviä/rasittavia, miten sen nyt ottaa) ei ole muissa selaimissa. Tärkeimmät valintaperusteet tässäkin ovat kuitenkin nopeus, ominaisuudet ja ulkonäkö. Chromea olen käyttänyt jo kohta puoli vuotta ensisijaisena selaimena. Mozillan webkittiä / Firefoxia käytän yhä web-applikaatioiden luomiseen ja www-kehitykseen.
 3. Sain vähän pätäkkää Paypal-tililleni ja ostin itselleni Spotify Premiumin (kaverini tarvitsivat kutsun kun porsaanreiät eivät enää toimi), sekä Last.fm-membershipin. Nyt pystyy spotifyttamaan iPodilla ja kuuntelemaan Last.fm-radioita. Löysin heti uusia mielenkiintoisia bändejä.
 4. Olen käynyt keikoilla. Viime keskiviikkona kävin katsomassa muutamia black metal -bändejä Ilokivessä ja lauantaina kävin äitini porukoiden kanssa katsomassa a cappella yhtye Club for Fiveä Paviljongissa. Molemmat erittäin positiivisia kokemuksia. Arvostelut löytyvät Last.fm-profiilistani englanniksi.
 5. Lotta kasvaa hujakalla. Tyttö puhua pälpättää päivästä toiseen ja harjoittelee kävelemistä. Hänen blogiinsa ei ole kiireiset vanhemmat kerinneet kirjoitella. Sinnekin on tulossa kivaa pientä lähiaikoina.
 6. Sain Heliltä tänään ihanan vihreän laavalampun, jolla ei ollut hänelle käyttöä. Kiitos valtavasti! Piristää kivasti tietokonepöytääni.
 7. Muutto lähestyy. On vapauttavaa kun saa aloittaa ”puhtaalta pöydältä”. Samalla pääsee asumaan lähemmäksi isääni.
 8. Koodasin uuden ToDo-listan xhtml:ää, css:ää, php:ta ja mysql:ää hyväksi käyttäen. Siitä tuli hieno. Halusin tällä kertaa mahdollisimman simppelin, jossa ominaisuudet rajoittuvat tehtävien lisäämiseen, poistoon, valmiiksi ruksaamiseen. Lista näyttää myös montako asiaa on hoitamatta. Tietysti se on salasanasuojattuna piilossa kaikelta kansalta, mutta kuitenkin julkisessa web-muodossa, jolloin pääsen ruksailemaan tehtäviä mistä milloinkin – vaikka puhelimesta.
 9. Projekteihini olen varsin tyytyväinen. Kuten myös irc-kanavaani.
 10. Rakastan perhettäni aina vain enemmän, eikä masennuskaan ole vaivannut vähään aikaan.
 11. Sain uuden tietokoneen. Nyt koneita on yhteensä kuusi.

Huonoja asioita

 1. Kavereita ei ole tullut nähtyä kovin paljon. Mutta toisaalta halusin omaa rauhaa perheen kanssa töiden loppumisen jälkeen ja tein sen selväksi ainakin yhdelle kaverille viime viikolla. Loppujenlopuksi, olenhan perheellinen mies.
 2. Kuten jo aiemmin valittelin bloggausintoni on kadonnut. Myös inspiraationi on kadonnut täysin. Minulla on jo valmiiksi kymmenen erilaista versiota uudesta Rollemaasta, joista yhtäkään en tule tekemään loppuun saakka. Vaadin itseltäni liikaa ja usein luovutan. Niin viimekin kerralla. Uusi Rollemaa valmistuu ehkä vuonna 2035.
 3. Olen ollut melko laiskalla päällä töiden loppumisen jälkeen. Olen nukkunut ennätysmääriä, mutta toisaalta se saattaa vain tuntua siltä. Lotta nimittäin tuppaa usein herättämään minut ”isi isi herää leikkimään” -tyyliin 7 jälkeen aamulla ja isihän herää. Sitten päivällä nukun Lotan kanssa pitkät päiväunet. En ole kuitenkaan kovin paljon jaksanut pakata. Onneksi muuttoon on silti vielä yli viikko. Vaimo on pakannut suurimman osan jo valmiiksi. Pitäisi itsekin…
 4. Ei ole tullut otettua valokuvia. Vanhoja kuvia on silti hauska selata, vaikka niitä on yli 35 000, ellei enemmän. Olenkin ahkerasti taggaillut Picasalla kuviani ja julkaissut joitakin helmiä Facebookissa.

Neutraaleja asioita

 1. Uuteen asuntoon pitäisi ostaa vaikka mitä. Uusiksi menee puhki kuluneet koinsyömät matot, tietokonepöytä, tietokonetuoli, tv-taso (ehkä), keittiönpöytä. En tiedä miten on varaa. Pitänee varmaan ostaa yksi kerrallaan.
 2. Uuteen asuntoon pitäisi tehdä kaikkea muutakin, kuten Lotalle huone. On mukava huomata etten osaa stressata.

Pää tyhjeni kertaheitolla. Olisi varmasti ollut enemmänkin asioita, mutta tämä tältä erää. Toivottavasti saan kirjoitusrytmiäni paranneltua edes hiukan. Hävettää viime kuukauden hassut kolmisen merkintää. Anteeksi!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

 1. Petri

  Chrome on ehdottomasti kevyin selain Firefoxin ja Operan rinnalla, mutta en itse tykkää siitä niin paljon kuin Firefoxista. Chromen heikkoutena on sen tapa tehdä joitain ihan omituisia päätöksiä renderöidessään nettisivujen ulkoasuja. Oletko Rolle itse huomannut saman? :-)

 2. rolle

  Petri joo, mutta päivittävätkin selainta ihan tiuhaan. Uudessa versiossa noita renderöinnin omityisuuksia ei ole näkynyt – ainakaan niin usein.

 3. krisu

  En tiiä muistatko mua, mutta oot ollut mun kanssa jossain jutuissa mukana ollu netissä (vähän mutta kumminkin :) )

  Sentään sulla on paljon enemmän hyviä asioita kun mulla parhaillaan ja taas tuntuu siltä että oon ihan maassa. Perus-settii joka jaksaa vaan vaivata..

  Muuten noista projekteista vähän että onko jotkut vapaasti käytettävissä? Ainakin mahdollisesti käyttäisin jotain juttuja iPod Touch-osiosta mahdollisesti, jos joskus taas alkaa kustomoimaan sitä (ehkä)

  Toivottavasti sulla jatkuu hyvin samaan malliin tulevaisuudessakin.

 4. rolle

  Krisu, Totta kai muistan. Eipä itsellänikään aina hääppöinen ole tuo mielentila, mutta kirjoittaa jaksan aina. Projektit ovat esillä sitä varten, että niitä saa hyödyntää – kunhan ei esitä omanaan. Jos käytät jossain julkisessa paikassa, arvostaisin jos toisit tekijän ilmi :-) Touch-osiossa ei vielä paljon mitään ole, mutta ehkä jatkossa tulee olemaan.