Menitkö lankaan?

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin .

Kiinnostaako saada reaaliaikainen ilmoitus uudesta tekstistä? Liity Rollen tekstit Telegram-ryhmään!

Tottakai!

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 17 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Aprillipäivä on joka vuosi 1. huhtikuuta. Sen aikana on tapana puijata leikkimielisesti ihmisiä. Useissa lehdissä on jokin piloillaan kirjoitettu artikkeli ja ihmiset saattavat jättää soittopyyntöjä Pekka Pöllön nimellä ja Korkeasaaren puhelinnumerolla.
Aprillipäivä sai alkunsa vuonna 1564, jolloin Ranska alkoi käyttää Kaarle IX:n uudistettua kalenteria. Uudessa kalenterissa uusivuosi siirtyi huhtikuun ensimmäisestä päivästä tammikuun ensimmäiseen. Niitä, jotka jatkoivat uudenvuoden juhlimista 1. huhtikuuta, alettiin kutsua aprillinarreiksi.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 34-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä