Maanantaimetallia 9-16 – Velkojen takaisinmaksu kahdeksalla hevibiisillä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Kirjoitin viimeksi maanantaimetallin 4. heinäkuuta, joten olen sinulle kahdeksan maanantain metallibiisiä velkaa. Siispä maksan velkani saman tien sen ilman sen kummempia mukinoita.

Hiljattain kotipaikkakuntalaiselta, jyväskyläläiseltä doomahtavalta metalliyhtyeeltä Ghost Brigadelta ilmestyi kolmas pitkäsoitto, Until the Fear No Longer Defines Us. Ja levyhän tykittää ihan kunnolla! Alan olla sitä mieltä että levy pääsee lähelle bändin edellistä lähes voittamatonta albumia, Isolation Songsia. Poppoo julkaisi sinkun Clawmaster jo aiemmin ja sytyin biisiin jo silloin. Olkoon tämän maanantain ensimmäinen biisi siis juurikin se.

Ghost Brigade - Until Fear No Longer Defines Us

Clawmasterin upea video julkaistiin tänään (alla). Jampat saivat sen valmiiksi kuudessa viikossa. Milloin jätkät oikein nukkuvat? Virheetöntä jälkeä. Levyn muutkin kappaleet ovat uskomattoman hienoja. Löytyy Spotifysta, kannattaa kuunnella.

Viime aikoina radiossa on soinut yllättävän paljon Amorphista ja päähäni on jumiutunut poppoon You I Need (). Se soi viikonloppuna enemmän kuin kaksi kertaa päässäni tuntikausien ajan. Siispä piinaan sillä tänään sinuakin.

Sitten vähän rankempaa settiä. Benightedin Asylum Cave -albumin nimikko- ja aloituskappale Asylum Cave () on hauska ja rytmikäs. Diggailen etenkin intron humoristisesta otteesta.

Benighted: Asylum Cave

Benighted - Asylum Cave

Bodarimetalliksikin sanottu yhtye nimeltä Medeia soittaa nopeatempoista metalcoretyyppistä metallia. Parasta bändissä ei ole pelkästään Rotten Soundista tuttu hilpeä laulaja Keijo Niinimaa vaan se että bändi ei ole turhan tosissaan liikenteessä. Sen voi todeta allaolevasta videostakin varsin kätevästi.

Aiemmin 1600-luvun Salemin noitaoikeudenkäyntien suurimmasta syntipukista nimensä saanut Abigail Williams -yhtye tuppasi rönsyilemään vähän joka suuntaan, kun musiikista löytyi niin progressiivisen metallin, melodisen kuolometallin kuin deathcorenkin aineksia. Uudella levyllä bändi on kuitenkin mennyt perinteisemmän black metallin suuntaan ja sekös minua miellyttääkin! In Death Comes the great silence on nannaa.

Abigail Williams: In Death Comes The Great Silence

Teknistä death metallia soittava Sadist on julkaissut kelpo lättyjä. Itse ihastuin Season in Silence levyn nimikkokappaleeseen (). Sadist esiintyy muuten joulukuussa Helsingissä Vesanian kanssa, ajattelin mennä tsiigaamaan.

Sadist: Season in Silence

Mastodonin uusi sinkku Black Tongue maistuu myös yllättävän hyvältä:

Sitten viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, norjalainen Slagmaur. Psykedeeliseksikin black metal aktiksi genretetty Slagmaur on kiintoisaa kamaa. Kiitos jälleen Ansulle suosituksesta.

Slagmaur: Fantom Eks Speriment

Kappaleena toimikoon Fantom Eks Speriment (). Stay metal! \,,/

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä