Maanantaimetallia 68-71 – Melodisen mättömetallin uutuuksia Suomesta ja Ruotsista

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Joko siitä viimeisimmistä on kolme viikkoa? Huh huh. No, tänä maanantaina täräytetään taas sellaiset hevit kajareista, että seuraavat kolme viikkoa menee hujauksessa metallia luukuttaessa.

Ruotsalainen ”wall of sound” -tyyppistä melodista mättömetallia paukuttava Zonaria on julkaissut viimeisen kolmen viikon aikana uuden levyn, joka kantaa nimeä nimeltä Arrival of the Red Sun.

Zonaria 2012.

Levy on yllättävän hyvä, melkein yltää jopa aiempien mestariteoksien tasolle. Etenkin tykästyin kappaleeseen nimeltä Silent Holocaust. Se toimikoon tämän maanantain aloitusbiisinä. Koko levy on myös hienointa melodeathia mitä löytyy, suosittelen.

Nyt kun melodeathin makuun päästiin, suomalaiselta Tracedawnilta on tullut myös uusi levy. Albumia olen vähemmän jostain syystä kuunnellut, mutta se on yllättävän mukavaa mättöä, jossa kuullaan runsaasti selkeää laulua. Alla maistiainen. Koko levy löytyy jälleen Spotifysta.

Melodinen maanantai tänään, sillä melodiat vaan jatkuu. Ensiferum julkaisee syksyllä kauan odotetun uuden lätyn, mutta ovat ehtineet jo sinkunkin rykäistä ilmoille kuunneltavaksi. Eeppistä menoa jälleen, mutta itse en vielä ainakaan vakuuttunut. Paras on varmasti edessä, mutta tätäkin kuuntelee ihan mielellään.

Sellaista tällä kertaa. Nämäkin kappaleet on lisätty Maanantaimetalli-soittolistaan Spotifyssa. Ensi viikolla (tai sitä seuraavalla) voisi olla taas vuorossa blackimpaa. Järjettömän tärähtänyttä viikkoa Sinulle!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä