Maanantaimetallia 5 – The Foetal Mind soittaa melankolista blackia

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 8 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Neljä viikkoa sitten skrubun maanantaipopin innoittamana aloittamani metallimusiikin saralla vinkkejä latova maanantainen metallipläjäys saa tänään luonnollista jatkoa. Olen viikon sisään metsästellyt jälleen uutta metallimusiikkia (ihan kuin sitä ei jo valmiiksi olisi tarpeeksi, heh), hieman laihoin tuloksin. Eilen Ansu vinkkasi minulle bändistä nimeltä The Foetal Mind, johon sytyin heti. Kiitos Ansu!

The Foetal Mind - The Grand Contraction

Tällä hetkellä Hypnotic Dirge Recordsilla soittava The Foetal Mind tekee depressiivistyylistä enimmäkseen instrumentaalista black metallia, jossa on vaikutteita monesta metalligenrestä, kuten progressiivisesta- ja doom metallista. Tykästyin bändin ainoaan Spotifysta löytyvään viime vuonna julkaistuun levyyn nimeltä The Grand Contraction (), joka on heidän toinen kokopitkä albuminsa.

Levyn kohokohdiksi osoittautuivat ainakin Silence, Instrumental, The Collapse ja Positive Destruction, joista tällä kertaa hehkutan The Collapsea, josta käy helposti ilmi musiikin monipuolisuus. Luvassa on sekä hitaita instrumentaalisia, hypnoottisia, tsillaavia balladeja kuin myös taidokkaita nopeatempoisiakin musiikillisia kohtauksia. Suosittelen bändiä ja etenkin tätä Spotifysta löytyvää levyä kaikille metallista diggaaville.

The Foetal Mind – The Collapse

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 30-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä itse perustamassaan digitoimistossa ja SaaS-palvelua kehittävässä startupissa, verkkosivujen tekijä, sosiaalisen median asiantuntija ja koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Suurin osa päivästä kuluu hevimusiikin ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Twitter, leffat ja erikoisoluet lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä