Maanantaimetallia 36-46 – Doomia, blackia, industrialia ja yksi klassikko

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

En tiedä onko näitä kukaan kaivannut, mutta olen kymmenen viikkoa jäljessä. Ei ole paljon kerinnyt tai jaksanut kirjoitella. Se tietää siis kymmenen hevibiisiä, sillä musiikkia olen kuitenkin kuunnellut tauotta. Varaudu massiiviseen pläjäykseen erilaista ja tuoretta metallia.

Ranskalaisen Alcestin poikien kanssa työskennelleellä Fursy Teyssierillä on oma vallan mainio post-rock/metal-bändi nimeltään Les Discrets. Bändiltä tuli ihan hiljattain uusi levy, joka on ihan hemmetin hyvä. Sytyin eritoten kappaleeseen nimeltä Le Mouvement Perpétuel.

Les Discretsin uuden levyn kansi

Koko levy löytyy myös Spotifysta.

Les Discrets: Le Mouvement Perpétuel

Itselleni upposi hyvin myös Swallow the Sunin uusi lätty. Heiltä on musavideokin. Suosittelen kuuntelemaan koko levyn. Hyvä paketti.

Löysin myös Texturesin uudelleen, en ole tainnut kuunnella bändin tuotantoa yli vuoteen. Devin Townsend -vibat tuova Awake erityisesti ryösti sydämeni. Tästäkin kipaleesta on viteo:

Nyt kun puhutaan taas unohtuneista bändeistä, törmäsin Spotifyn suositusten kautta industrial metal -bändiin nimeltä Breach the Void. Poppoon ainoa levy kuulosti ihan pirun tutulta, eikä meinannut tulla millään mieleen missä olen sitä kuullut. Lopulta muistin. Bändi käytti ennen nimeä ETNA ja olin kuunnellut tyyppien tuotantoa ihan demosta asti. Silloiset kappaleet on nyttemmin koottu kokopitkäksi levyksi ja bändi on vaihtanut nimensä uniikimmaksi. Suositeltava pakkaus niille, joita Sybreed-tyyppinen industriaalimättö kiinnostaa. Kuuntele koko levy Spotifysta.

Breach the Void – Digital Structure

Industrialilla linjalla jatketaan. The Interbeingin Edge of the Obscure on myös yksi kaikkien aikojen lempilätyistäni. Face Deletion repii kasvot huikeudellaan.

The Interbeing – Face Deletion

Viime aikoina vanhakin tavara on uponnut. Tässä on kappale, jota ei tarvitse sen kummemmin esitellä. Kyseinen kipale on muuten ensimmäinen biisi jonka opin soittamaan aikoinaan kitaralla.

Mystistä atmosfääristä ja ambienttiä black metallia tekevä Darkspace saa aikaan huikeat tunneskaalat. Mikään muu bändi ei ole riipinyt kylmiä väreitä selkäpiihin tuovaa avaruuden kylmyyden ja tilan äärettömyyden fiilistä kuin tämä bändi. Arvioi itse. Pari plattaa löytyy myös Spotifysta.

Darkspace

Darkspace: Dark 3.13

Black metallia on tullut kuunneltua niin paljon, että on vähän vaikea valita kappaleita. Negatorin Dignity of War kuitenkin toimii joka kerta. Samoin Misturin Slaget.

Sen kunniaksi että Taake esiintyy toukokuussa Steelfestillä (jonne minulla on lippu!), soitetaan nyt vielä Hordalands Doedskvad I. Doedskvad-levy on yksi kaikkien aikojen lemppareitani.

Taake: Hordalands Doedskvard I

Toivottavasti ei tullut ähkyä. Koetan jatkossa maanantaina postata ja analysoida jälleen yksittäisiä kappaleita, jotta vältyttäisiin näiltä plörähdyksiltä. Uusia bändejäkin olisi niin paljon esiteltävänä. Jos kiinnostaa uutuudet, tsekkaile mitä Last.fm:ssäni vilisee. Metallista alkavaa viikkoa!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä