Maanantaimetalli 174-176

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 10 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Rollemaan etusivu on kohta täynnä maanantaimetallia, kun muuta ei kerkiä kirjoittaa, mutta samapa tuo. Piti ottaa tavoitteeksi pistää biisiä tulemaan joka maanantai, mutta metsäänhän se meni. Maanantaisin ajankäyttö yleensä hämärtyy, kun sitä luppoaikaa jää vain se muutama tunti päivän loppupuolelta, eikä silloin muista koko asiaa. Maanantaimetallia kun on vähän erikoista julkaista esimerkiksi tiistaina.

Joka tapauksessa, ehkä hyvä niin, koska en ole muutenkaan ehtinyt kirjoitella järkevää. Tänä maanantaina onkin timanttisia biisejä sinulle valmiina kuunneltavaksi.

Enslaved – Ethica Odini

 • Genre: Progressiviinen / viikinki black metal
 • Maa: Norja
 • Laulu: Tässä kappaleessa on sekä örinää, että selkeää laulua

Folk-pagan-black akselilla jyskyttävä Enslaved on julkaissut monta hyvää lättyä, monta vähän keskitasoisempaa. Vasta viime aikoina olen kunnolla syttynyt Enslavedin musiikkiin ja jos kaikista biiseistä pitäisi valita yksi, se olisi tämä. Ethica Odini.

Biisistä on virallinen animoitu videokin (alla), mutta kappale löytyy myös Spotifysta.

Caladan Brood – Book of the Fallen

 • Genre: Eeppinen / tunnelmallinen black metal
 • Maa: USA
 • Laulu: Selkeää laulua ja ördäystä

Caladan Broodista tulee ensimmäisenä Summoning mieleen, mutta musiikissa on paljon omaakin. Biisit ovat jotenkin paljon monipuolisempia ja osaltaan melodisempia. Book of the Fallen on käsittämättömän hieno levy, kuten koko debyyttikin, bändin ainoa viime vuonna julkaistu Echoes of Battle. Suosittelen lämpimästi.

a2855599013_10

Spotifysta ei löydy, joten nyt joudutaan tyytymään Youtuubiin. Kiitos Bubsille taannoin suosituksesta!

Black Sabbath – Am I Going Insane

Paluu juurille. Black Sabbath ei paljon esittelyjä kaipaa ja Am I Going Insane on poppoon parhaita biisejä. Tässä Spotify-linkki.

Sabs

Hyvää maanantaita ja kesälomaa niille, jotka lomailevat!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

 1. Bubs

  Hienoa, että Caladan Brood kelpasi ihan tännekin saakka, se on kyllä messevän kelpoa tavaraa! Mutta kyllä tässä allekirjoittanut on vielä siinä kiittäjän roolissa, sen verran monia mielenkiintoisia ralleja olet näissä maanantaimetalleissa tarjoillut! Osa täysin uusia viisuja, osa vanhoja tuttuja mutta jo unohduksiin päässeitä.

 2. Rolle

  Kiitos kommentista! Jep, Echoes of Battle on vakiosoitossa. Mukavaa, että näitä maanantaimetalleja joku joskus tsekkaileekin.

 3. Rolle

  Iida, Mielelläni lukisin, mutta saan ilmoituksen ”Tämä blogi on vain kutsuttujen lukijoiden käytettävissä”. Onko blogi tarkoituksella maailmalta piilossa? Jos ei, Google-tunnukseni on roni.laukkarinen@gmail.com, kutsua voi laittaa.