Loton jättipotti saa suomalaiset lottoamaan

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Veikkauksen Lotto-logoVeikkauksen täyttäessä 70 vuotta Loton jättipotti on nostettu 7,2 miljoonaan. Tämä on saanut suurimman osan suomalaisen liikkeelle lottokuponkeja vetämään. Minusta on jotenkin ”tyhmää” lotota vain jättipotin aikaan. Silloin myös he lottoavat ketkä eivät ole koskaan aikaisemmin ostaneet yhtäkään lottoriviä.

Itse lottoan joka viikko ja aion jatkaa samaa käytäntöä varmaan elämäni loppuun asti. Lottorivi ilman lisätilpehöörejä maksaa 80 senttiä ja sen rahan saa vaikka pulloja keräämällä. Tällä tavoin pidän itselläni aina sen pienen toivon kipinän että joku päivä voisi paistaa risukasaankin ja pääsisin kerralla rahaongelmistani. Koska tällä viikolla ihmiset lottoavat enemmän, laitoin 3 riviä vetämään lisävoittokentillä, eli tuli tuhlattua niinkin paljon kuin 3 euroa pelkkiin numeroihin.

Koskaan en ole vielä pientäkään summaa voittanut, mutta ehkä joskus. Yksi numero on mennyt oikein, mutta sillä ei vielä mitään voita. Yksi edellisestä lottovoittajasta oli lotonnut joka viikko yhdellä rivillä ja kymmenen vuoden odotuksen jälkeen päävoitto napsahti kohdalle. Tosiasiahan on että ei voi voittaa jos ei edes yritä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

7 kommenttia

 1. tms_

  Itse teen samalla tavalla, mulla on usein kymmenen viikon ”kestolotto” vetämässä. Laitan sen yhden rivin, enkä ajattele asiaa sen kummemmin, netin kautta kun pelaa, niin voitto tulee käsittääkseni automaattisesti tilille (tai ilmoitus voitosta). Mutta siis, ainakin tuon yhden rivin kautta on _mahdollisuus_ voittaa.

  Ps. Muuten,

  Ei lottovoiton todennäköisyys riipu lottoajien määrästä :) Joka viikko arvotaan seitsemän numeroa – seitsemän, joista kaikkien on osuttava oikein – riippumatta siitä, montako pelaajaa on…

 2. vpv

  Itseasiassa voiton todennäköisyys yksittäisellä pelatulla rivillä on aina sama riippumatta siitä, kuinka moni sillä viikolla on pelannut. Toki voidaan ajatella, että kun pelattujen rivien määrä kasvaa, niin samalla kasvaa mahdollisuus sille, että joku toinenkin on pelannut saman rivin, eli mahdollisen voiton joutuu jakamaan – mutta eiköhän tämän(kin) viikon potista riittäisi ihan hyvin vaikka useammalle voittajalle.

 3. rolle

  No juu… viittasin myös lähinnä siihen että kun monet lottoavat vain jättipotin aikaan. Otsikon voisi muuttaa ”Lotossa voittaminen epätodennäköisintä lototessa vain jättipotin aikaan”, tai vastaavaa. Kun tiedän tosiaan monia ketkä lottoavat ainoastaan jättipotin tullessa, eivät ikinä muulloin.

 4. Nicd

  Ihan yhtä todennäköistä on voittaa pelatessa milloin tahansa (olettaen, että arvontakone on oikeasti satunnainen), mutta tietysti on sitä epätodennäköisempää olla _ainoa_ voittaja, mitä enemmän pelaajia sillä kerralla on.

 5. rolle

  Myönnän aivopieruni. Laskupääni on aina ollutkin huono. Muutin otsikkoa vähän vähemmän harhaanjohtavaksi.

 6. Agakonna

  Tarjoan pullakahvit, jos voitit tämän viikon lotossa.

 7. rolle

  Agakonna, Vain 2 oikein. Ei voittoa tällä(kään) kertaa…