Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Vuoden ensimmäinen työpäivä

Heräsin maanantaihin 5:15 ja vieläpä kohtalaisen pirteänä. En enää yrittänyt unta, vaan lähdin etsimään vaatetusta. Kuuden jälkeen olin vieläkin etsimässä toista kompressiosukkaani. Luovutin ja vaihdoin takaisin tavallisiin juoksusukkiin. Sukat ovat siitä omituisia otuksia, että ne tykkäävät jättää parinsa. Matthew Inmankin sen tiesi.

You and I were cut from the same cloth

Kuuden jälkeen pääsin kuitenkin ulos ja juoksin reilut kaksikymmentä minuuttia. Rantaraitti oli mukavan autio, ei ihmisiä missään.

Aamupala, aamukahvi, uutisten lukemista ja puoli yhdeksään mennessä tepastelu toimistolle. Mukavaa nähdä veijareita pitkästä aikaa, viimeksi kun kokoonnuimme viime vuonna, reh reh.

Kotiin tultua intouduin koodailemaan pari uutta ominaisuutta tänne lokikirjaan, saatat huomata ne pian. Piti tehdä vaikka mitä muutakin, mutta koska työpäiväni oli yllättävänkin tuottelias odotuksiin nähden, päätin että lykkään tämän päivän siivoilut ja inventaariot huomiselle.

Pohdin tänään erilaisten tekemisten mielekkyyttä. Pyrin entistä enemmän tekemään elämässä asioita mistä itse nautin ja vähentää tekemistä, jotka vähänkin tuntuvat pakkopullalta tai ahdistavat. Siivoilusta olen esimerkiksi saanut rakennettua hyvän ja miellyttävän päivittäisen tavan, joka ei enää tunnu vaikealta. Listataanpas kuitenkin ihan yleisesti juttuja.

Tällä hetkellä mielekkäimmät tekemiset

 1. Firman kehittäminen
 2. Itsensä kehittäminen
 3. Raha-asiat
 4. Kaikenlainen tilastointi ja budjetointi
 5. Front endin koodaaminen
 6. Hyvinvointi ja lenkkeily
 7. Overwatch
 8. Palvelimet ja komentorivi
 9. Koti-inventaario ja minimalistisuus
 10. Kirjallisuus
 11. Dokumentointi

Tekemiset, jotka ovat toistaiseksi vähemmällä huomiolla

 • Streetgazer-musiikkiprojekti
 • WordPress Meetupit
 • Puhuminen yleisölle
 • Matkustelu
 • Keikoilla käyminen

Tässä kirjoituksessa on 226 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää