Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Toimeliaisuus tavaksi

Vaimon pöytäkoneessa oli eilen illalla häikkää. Äänet eivät lähteneet kuulumaan. Huomasin koneen käyttöjärjestelmää tutkiessani, että Windows-päivitykset olivat pois päältä ja niitä olikin kertynyt jonoon ainakin vuoden ajalta. Siinäpä se ilta vierähti tehokkaasti. Iltapalalle pääsin vasta puolen yön jälkeen.

Olin joskus laneilla rikkonut etukotelon äänilähdön, joten tänään kopan imuroituani otin koko HD Audio-kytkennän irti emolevystä. Näin takapaneelin äänilähtö saatiin käyttöön. Etupaneeli jostain syystä luulee äänilaitteen olevan kytkettynä, eikä siksi tuota ääntä. Takapaneelin kolmepuolikasta ei voi käyttää etupaneelin ollessa kytkettynä. Onneksi vanhana tietokoneliikkeen huoltoteknikkona taikasormeni ovat yhä tallella.

Lenkkirutiinit (ja päivittäiset tavat muutenkin) ovat toimineet erityisen hyvin tällä viikolla. Löysin myös vihdoinkin kelvollisen Todoistin korvaajan. Todoist on palvellut loistavasti vuosia, mutta haikailen käyttöliittymältään hieman minimalistisempaa näkökulmaa. Tweek tuntuu juuri nyt hyvältä. Kirjoitan tästä perusteellisemman bloggaukset, jos jää laajempaan käyttöön, enkä palaa enää Todoist-maailmaan.

Loppuillasta siivoilua (ja inventointia), ehkä mäihällä jokin elokuva tai Overwatch. Vein ennen lenkkiä neljä kassillista turhaa ja vanhaa tavaraa roskiin. Hyvä fiilis kaikesta tästä toimeliaisuudesta.

Huomenna alkaakin jo työt ja arki. Pääsee hiomaan henkilökohtaista tuottavuuttaan huippuunsa. Potkitaan maanantaita persiille. Päm päm pääm!, kuten muuan Immonen sanoisi.

Tässä kirjoituksessa on 238 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää