Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Uusi vuosi käyntiin liikunnalla

Vuoden vaihtumiseni oli melko tavanomainen. En jaksanut oikein valvoa, mutta puoliltaöin menin ihmettelemään ikkunaan, kun nuoriso ölisi kaljatölkit käsissään pihalla huutaen ”v*tun hyvää vuotta 2022”. Raketteja näkyi aika vaisusti keskustassa.

Uuden vuoden päivän kulku on ollut jotakuinkin seuraavanlainen:

  1. Herätys kymmenen jälkeen
  2. Aamurutiinit rullaamaan, vaa’an kautta aamupalalle. sitä ennen lenkkivaatteet niskaan. Huomaan sitoutuvani paremmin liikkumisrutiineihin kun puen lenkkivaatteet heti heräämisen jälkeen ennen aamupalalle menemistä.
  3. Pitkän matkan lenkille. Juoksin vähän päälle kymmenen kilometriä. Sää oli kaunis ja jään yli oli virkistävää juosta. Paljon ihmisiä hiihtämässä ja luistelemassa.
  4. Äiti soitti. Oli mukava turista pitkästä aikaa.
  5. Myöhäinen lounas.
  6. Serverille. Overwatchia jaksoi pari tuntia.
  7. Lapset unille ja inventaariopuuhiin.

Kodin inventointiprojektini etenee hienosti. Tätä kirjoittaessa 241 tavaraa listattu. Kylläpä mahtuu neljän ihmisen kotiin kampetta… Vaikka on kovasti pitänyt turhan tavaran minimissä, jostain sitä aina löytyy. Tästä pidempää kirjoitusta tulossa, kunhan ensin saan kaikki tavarat listattua. Mukavaa puuhaa lopulta, vaikka alussa hieman ahdisti.

Päivä meni jotenkin vähän liiankin nopeasti. Ei pitänyt valvoa, mutta välissä sattui kaikenlaista. Rouvan koneesta katosivat äänet ja tavaran paljous yllätti.

Pitäisi vielä keritä syödä iltapala. Silmiä särkee jo. Huomenna on viimeinen vapaapäivä ja sitten onkin jo aika säätää aivot työmoodiin. Hullua.

Jotenkin tämä ensimmäinen päivä tuntuu maanantailta. Mutta on lauantai. Sekavaa.

Hyvää tätä vuotta!

Tässä kirjoituksessa on 245 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää