Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Vilkas sunnuntai

Nukun erittäin huonosti, noin neljä tuntia pyörien. En tiedä syytä. Siihen nähden on kummallista, että olen vielä 01:42 hereillä. Ei tämä rytmi oikein ole kääntynyt mihinkään. Shokkikääntäminen, kun jo viiden tunnin päästä pitäisi olla taas hereillä. Viimeistä lomapäivää viedään tänään, maanantain puolella. Veeralla on jotkut verikokeet ja menen henkiseksi tueksi ja avustajaksi mukaan, aamukahdeksalta. Tuleepahan ainakin herättyä.

Mutta palataanpas hetkeksi vielä sunnuntaihin.

Perinteinen sunnuntaiaamiainen kahvilassa Veeran kanssa, aina mukavaa ja leppoisaa. Tuntuu, että rahaa menee ehkä kahvitteluun liikaa, kun olemme nyt käynteet joka viikko, mutta on se kyllä sen arvoistakin. Ei näitä hetkiä voi vaihtaa mihinkään.

Lenkkitavoite 23 kilometriä, kun eilen en sateen takia päässyt juoksemaan. Katson sopivan sauman ja olen kastovinani sadetutkastakin, että vältyn sateelta, mutta 5 kilometrin kohdalla alkaa jännittämään kun järveltä päin tuulee ja pilvet mustenevat. Kastun läpimäräksi. En jatka lenkkiä. Reilut kahdeksan kilometriä tulee mittariin. Lenkkiloki Stravassa.

Illalla päätän ryhtyä palvelinhommiin, sillä käy mielessä että migratoin tietokannan toiselle palvelimelle varmistaakseni palvelun tulevaisuuden. Näin voin milloin tahansa vaihtaa frontin palvelinta, jos tuntuu siltä että tehot jäävät pieneksi Hetznerillä. Vähän overkilliä nyt kun on klusterit eri servereillä, mutta olipahan tekemistä. Hieman jännittää, kun käyttäjiä alkaa olemaan jonkin verran ja tietokanta on aika herkkää kamaa somepalvelussa. Mutta hyvin meni, 19 minuuttia ja homma purkissa. Hitto minä osaan hommani.

Katso kaikki palvelut osoitteessa status.mementomori.social.

Vähän hirvitää tämä unen vähyys. Toivottavasti tästä ei tule tapa.

Tässä kirjoituksessa on 266 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää