Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Viimeinen kesälomapäivä – takaisin arkirytmiin

Kolmisen tuntia unta alla. Ei hyvä. Jostain syystä pyörin pitkälle aamuyöhön ja herään kuudelta, kun tytär menee suihkuun. Ehkä tuleva arki jännittää.

Olo on herätessä kamala. Aivan kuin pahimmassa mahdollisessa krapulassa. Päätä jyskyttää, yrjöttää, heikottaa. Unimäärän vähyys ei tee hyvää kropalle. Aamusta katselen vähän työhommia, mutta vain hetken. Viimeinen kesälomapäivä, koitetaan nyt nauttia, jos pystytään.

Puoli kahdeksan maissa lähdemme suuntaamaan kohti näytteenottokeskusta, vaimolla otetaan verikokeet Ferritiini-viitearvoja varten. Haen tätä ennen latten neljällä espressolla Espresso Housesta. Kahvi auttaa hieman.

Kaupan kautta kotiin. Silmät eivät pysy auki. En yleensä ota päiväunia, mutta nyt on pakko. Nukun reilut kaksi tuntia ja kerään itseni taas yhden jälkeen iltapäivästä. Jossain kohtaa muistan, että iltapäivällä oli tarkoitus mennä elokuviin, joten vedän naamariin jotain mitä kaapista löytyy, eli kanaa ja lohkoperunoita.

Barbie. Hyvä elokuva, mutta saa potemaan aika syvää ahdistusta ja eksistentiaalista kriisiä.

Leffan päälle hikinen iltalenkki. Tuntuu, että tänään tapahtunut vaikka mitä, vaikka vähän takkuinen lähtö olikin.

Mitä lomasta jäi käteen? Muutama ahdistava päivä, muutama migreeni, muutama vähän kivempikin päivä. Parasta antia sunnuntaiset kahvittelut ja kävelyt vaimon kanssa, pelihetket lasten kanssa, rakkaus ja yhdessäolo. Pyykinpesukoneen hajoaminen vesitti viimeisetkin haaveet retkistä ja muusta rahankäytöstä, mutta sellaista elämä joskus on.

Oikeastaan nautin kotona olemisesta nuo neljä viikkoa, ei harmita yhtään. Tykkäsin syvän päätyyn menemisestä, vaikka välillä menikin tekniseksi. Esimerkiksi viime yön kantamigraatio oli haastava, mutta yllättävän nopea prosessi. Opin taas paljon uutta samalla. Tästä minä nautin vapaa-ajalla.

Ehkä enemmän olisi voinut tehdä jotain muutakin kuin somea ja tekniikaa, mutta pitää antaa fiiliksen viedä. Tuntui ainakin siltä, että pääsin hyvin irtautumaan työasioista (vaikka budjetin ja laskut tsekkasinkin joka päivä), ehti jo unohtaa työrutiinit kokonaan. Huomenna sitten palautellaan mieleen.

Päivän Mastodon-täkyt:

Uroteko illan päätteeksi:

Kello on 22:47 ja lupasin itselleni, että olen ennen kello 23 pehkuissa, joten lopetan lokini tähän. Hyvää yötä ja tervetuloa arkeen!

Tässä kirjoituksessa on 388 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää